/OBITELJ TRAŽI POMOĆ – Sin ne vidi, ne čuje i ima sindrom Down, a otac ima rak

OBITELJ TRAŽI POMOĆ – Sin ne vidi, ne čuje i ima sindrom Down, a otac ima rak

Tročlana obitelj iz Sesveta u novoj godini želi samo jedno – novi krevet. 40-godišnji Goran ne čuje, ne govori i ima Downov sindrom, a njegov otac Josip ima rak. Žive od Goranove invalidnine i tri tisuće kuna mirovine. Potrebna im je pomoć dobrih ljudi, a cijelu priču objavio je RTL Danas.

Želja im je da u novoj godini imaju ljepši san jer imaju madrac star 25 godina.

“Najviše bi nam pomoglo da dobijemo neki novi madrac i krevet. Eto ja sam nekako krevet sklepala da se drži, ali da je neki pošteni madrac da Gorana ne boli kičma i da lakše spava jer jednostavno ne mogu dalje”, rekla je Anđelka Švelić, Goranova pomajka za RTL.

Dio njihovih primanja odlazi na lijekove bez kojih deset puta operirani Josip i njegov sin Goran ne mogu. Ne ostaje im ništa novca pa su se na listu njihovih novogodišnjih želja upisale jakna za Gorana, cipele i papuče.

Ovoj obitelji već duže vrijeme pomaže i Udruga za sindrom Down Zagreb, čija se predsjednica također oglasila.

“Deset godina Udruga pokušava pomoći toj obitelji, ali sada je došlo vrijeme da im baš pomognemo jer to su bile neke sitnice. Ovo je sada stvarno potrebna pomoć toj obitelji”, rekla je Natalija Belošević, predsjednica Udruge za sindrom Down.

Apel za pomoć Udruga je objavila i na svojoj Facebook stranici.

“Pomoć za našu obitelj Švelić možete uplatiti direktno na žiro račun oca Josipa dolje niže u nastavku ove objave! Hvala svima od ❤
Između ostalog njima treba novi frižider sa škrinjom jer stari curi, parket ili laminat jer su imali poplavu pa je ovaj dotrajao, pipa i odvod za kuhinju, novi jastuci, popluni i posteljina….i svašta nešto da mogu živjeti u što normalnijim i dostojanstvenijim uvjetima”, stoji u njihovoj objavi.

Pomozimo da ova godina obitelji Švelić bude  lakša i donekle ljepša.

Podaci za uplatu novca:

JOSIP ŠVELIĆ

HR8023600003211037169

mšm/rtl

Foto: Screenshot/RTL