/‘PLEMENITA GESTA’ Dinamo daje po 250 tisuća kuna za Klaićevu i Petrovu, kupuje i dva sanitetska vozila

‘PLEMENITA GESTA’ Dinamo daje po 250 tisuća kuna za Klaićevu i Petrovu, kupuje i dva sanitetska vozila

Da su neke stvari važnije od nogometa, pokazali su iz redova prvaka. Kako priliči najjačem i najtrofejnijim hrvatskom klubu koji treba biti primjer drugima, Dinamo je odlučio pomoći financijskom injekcijom kompletnom zdravstvenom sustavu.

Priopćenje iz kluba prenosimo u cijelosti: 

“Odlukom Uprave Građanskog nogometnog kluba Dinamo u ovim teškim trenucima i izvanrednoj situaciji u Hrvatskoj, klub je odlučio pomoći u borbi protiv epidemije korona virusa i posljedica velikog potresa koji je zadesio Zagreb.

Dinamo je simbol grada Zagreba i klub koji je uvijek bio spreman pomoći drugima u nevolji, a posebno u kriznim trenucima kada je iznad svega potrebno zajedništvo, razumijevanje, podrška i pomaganje.

Hrvatska se nalazi u nezapamćenim kriznim trenucima uzrokovanim epidemijom korona virusa i razornim potresom koji je pogodio prije nekoliko dana naš Zagreb, ali u ovoj nesreći naša je zemlja i naši su ljudi još jednom pokazali da imaju ogromno srce, veliku hrabrost i da imamo na tisuće heroja… ujedinjeni, hrabri, složni i svi do jednoga – pravi heroji. Na nama je da odgovornim djelovanjem pomognemo zajednici, ustanovama i pojedincima u velikoj borbi koju vodimo svi zajedno.

Odlukom Uprave GNK Dinamo klub će izdvojiti financijska sredstva za kupovinu dva potpuno opremljena sanitetska vozila koja ćemo staviti na raspolaganje zdravstvenom sustavu na način i opseg sukladan njihovoj procjeni.

Klub će ujedno donirati 250.000,00 kuna za obnovu Klinike za dječje bolesti Zagreb u Klaićevoj ulici koja je oštećena u potresu kao i 250.000,00 kuna za KBC Zagreb, klinici za ženske bolesti i porode u Petrovoj ulici koja je također stradala u razornom potresu.

GNK Dinamo želi pružiti najiskreniju podršku svim građankama i građanima, djeci i odraslima, onima oboljelima od korona virusa, svima ugroženima, njihovim obiteljima, svima nastradalim u potresu koji je zadesio Zagreb, svim službama, pojedincima i organizacijama koji su danonoćno pomagali u ovim nevoljama, koji od jutra do mraka pomažu drugima, spašavaju živote, brinu o ugroženima. Hrabri ste, snažni ste i činite nas ponosnima što imamo privilegiju živjeti zajedno s vama u maloj zemlji velikog srca kao što je Hrvatska.

GNK Dinamo pruža i punu podršku državnim tijelima Republike Hrvatske koja neumorno rade sve da osiguraju sigurnost i zdravlje stanovnika Hrvatske u ovoj velikoj zdravstvenoj i gospodarskoj krizi“, poručuju iz Dinama. 

Iako klub ne igra utakmice i iako su sve sportske aktivnosti zaustavljene, za ovakve stvari uvijek ima sluha i volje. S jedne strane Dinamo pokušava racionalizirati poslovanje smanjivanjem rashoda, ali zato sa druge strane ne štedi kada su djeca, trudnice, bolesnici i žrtve potresa u pitanju. Svaka čast. 

Marino Medak

Foto: FB