/Policajac godine Duje Podrug opet oduševio: Kao što je i obećao, novčanu nagradu podijelio je potrebitima

Policajac godine Duje Podrug opet oduševio: Kao što je i obećao, novčanu nagradu podijelio je potrebitima

Duje Podrug, ovogodišnji nagrađeni zagrebački policajac, još nas je jednom oduševio i, kao što je obećao, potrebitima podijelio osvojenu novčanu nagradu. Novac je otišao na tri različite adrese, a Podrug je objasnio i zašto se odlučio na braniteljsko društvo, Autonomnu žensku kuću i župu Sv. Antuna Padovanskog na Sv. Duhu.

Duje Podrug proglašen je policajcem godine jer je svojim herojskim pothvatom spriječio razbojnike da iz jedne poslovnice banke na Črnomercu otuđe novac i tim svojim nedjelom poljuljaju građanima povjerenje u policiju, priopćila je MUP. Međutim, ponekad je “kraj” nečega ujedno i “početak” nečeg drugog. Zbog svoje je profesionalnosti i hrabrosti novčano nagrađen, a cjelokupan je iznos poklonio potrebitima i to:
 
1)  Braniteljskom društvu sportske rekreacije “Omega” Zagreb,
2) Autonomnoj ženskoj kući Zagreb- Žene protiv nasilja nad ženama,
3) Župi sv. Antuna Padovanskog Zagreb, Sv. Duh.
 
Zašto Braniteljsko društvo sportske rekreacije “Omega” Zagreb?

Duje ponekad zna navratiti i trenirati u društvu koje su osnovali bivši pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova, Hrvatske vojske i branitelji, koje djeluje od 2004. godine. Primarni cilj ovog društva jest, kroz sportsku rekreaciju, pomoći braniteljima i njihovoj djeci te civilnim i vojnim invalidima, ali i djecu slabijem imovnog stanja. U ovom društvu trenira i svjetska i europska doprvakinja u boksu Nikolina Ćaćić. Jedan od osnivača društva je Zvonko Tubić zvani Tuba, bivši specijalac Antiterorističke jedinice Lučko i hrvatski branitelj koji za svojeg kolegu ima samo riječi hvale.

“Ponosan sam na Duju za sve ono što je napravio svojim radom u policiji, a između ostalog i zbog njegovog herojskog čina sprječavanja oružane pljačke. To je moje viđenje odanosti i predanosti policijskom poslu”, rekao je Tuba.

Kao kriminalistički policajac Duje se nažalost susreće i s obiteljskim nasiljem što ga je potaklo da dio donacije donira i Autonomnoj ženskoj kući Zagreb – Žene protiv nasilja nad ženama. Gospođa Neva Tӧlle uputila je čestitke i zahvale Duji.

“Čestitamo na dobivenoj nagradi koja je zaista i zaslužena. Intervencija je bila zapanjujuće hrabra i očito je da su presudile sekunde. Fascinirana sam količinom njegove skromnosti i nesebičnom odlukom doniranja tog novac. To je jedna toliko nesebična gesta da samo mogu reći najiskrenije jednu veliku ‘Hvala’. Ono što me ponajviše veseli je činjenica da se iz njegova odabira kome će donirati sredstva, iščitava njegova svjesnost o socijalnim potrebama pa je i sama donacija usmjerena u tom smjeru”, riječi su koje je gospođa Tӧlle uputila Duji.

Policijski je posao zahtjevan i stresan, pa ponekad čovjek traži mir koji Duje zna pronaći u Župi sv. Antuna Padovanskog Zagreb na Sv. Duhu, u sklopu koje djeluje najveća Pučka kuhinja u kojoj se svakodnevno priprema oko 300-tinjak obroka, a djeluje od 1995. godine. Fra Roko Bedalov svom članu župne zajednice i zaposleniku Policijske postaje Črnomerec kratko je izjavio: “Počašćeni smo i zahvalni”. Kada Vam takve riječi uputi fratar, neupitno je da je ono što činite dobro, priopćio je MUP.

mšm

Foto: PU zagrebačka