/Riječani se odazvali na apel humanitarke: Trećemajce su usrećili, nadasve njihove male anđele!

Riječani se odazvali na apel humanitarke: Trećemajce su usrećili, nadasve njihove male anđele!

Riječani su i ove subote pokazali da su velikog srca. U humanitarnoj akciji što su je za trećemajce ponovo organizirale Jasna Vrhovac i Marina Kilinčan prikupljeno je oko 250 kilograma brašna, preko 100 litara ulja, oko 80 kilograma slatkiša, oko 120 kilograma šećera, 150 kilograma pašte, higijenskih potrepština dostatnih za cijeli mjesec za 50-tak ljudi, uz brojne konzerve, pelate, salame, kobasice, paštete, voće, pelene, kozmetike za bebe…

“Naši sugrađani zaista su nadmašili sami sebe. Iznenadili su nas, a trećemajce usrećili, nadasve njihove male anđele. To je i bio cilj ove akcije. Nemam riječi kojima bih se svima mogla zahvaliti na ovom čudu, osim da kažem da su naši Riječani jedinstveni, složni i prekrasni topli ljudi predivne duše i ogromnih srdaca. Najdraža Rijeko hvala ti”, napisala je Jasna Vrhovac nakon subotnje odlično odrađene akcije, prenosi Novi list.

No tužna je istina da su naši sugrađani i dalje gladni. Tragedija riječkog brodogradilišta u kojoj radnici već pet mjeseci nisu dobili punu plaću, a doslovno niti kune od sredine prosinca, takva je da sve prikupljeno i dalje nije dostatno. Iskorišteno je i podijeljeno sve, a hrane i dalje treba. Ono što Jasni Vrhovac najteže pada jest to što su gladna – djeca.

To je ono što me najviše boli, objašnjava. Stoga upućuje apel svim ljudima dobrog srca: U četvrtak, 7. ožujka, od 15 do 17 sati, na istom mjestu, dakle na parkingu kod autopraonice Kantrida, bit će organizirana još jedna humanitarna akcija prikupljanja hrane za trećemajce u nevolji i njihove obitelji.

“Nemamo snage, a pomoći želimo, no pomoći možemo jedino uz vašu podršku. Molimo vas Marina i ja još jednom, dajmo im kruha koji im je naprasno oduzet”, apel je Jasne Vrhovac i Marine Kilinčan Riječanima koji mogu pomoći.

mšm/novi list

Foto: FB