/‘SVE ZA NJU’ Bruno Šimleša prikupio pola milijuna kuna pomoći za žene oboljele od raka, u 25 dana prohodao 575 kilometara

‘SVE ZA NJU’ Bruno Šimleša prikupio pola milijuna kuna pomoći za žene oboljele od raka, u 25 dana prohodao 575 kilometara

Humanitarni aktivist Bruno Šimleša objavio je da je u humanitarnoj akciji prikupio više od pola milijuna kuna za Udrugu SVE za NJU koja pruža psihološku pomoć ženama oboljelim od raka. Sa suprugom Majom ovoga je ljeta u 25 dana prešao 575 kilometara pješice te su subotu osvojili najjužniju kopnenu točku Hrvatske – rt Oštro na Prevlaci.

U ovoj su im se avanturi pridruživali i brojni prijatelji i podržavatelji akcije, pa su tako s njima u cilj ušle Mihaela Franica, koje su terapije završile 2021.

Bruno se o svemu oglasio na svom Facebook profilu te zahvalio svima koji su ih podržali. Njegov status prenosimo u cijelosti.

“Nismo mogli zamisliti bolji ulazak u cilj jer su s nama bile Mihaela i Franica. Obje snažne žene, obje predivne i obje su prošle godine završile s kemoterapijama i zračenjem za rak dojke i izvrsno se drže! Dio Mihaeline priče podijelio sam i u ranijem postu, a u subotu sam vidio i izniman smisao za humor i britkost.

A i sluša. Ona istinski sluša i onda vidiš te dobro podmazane kotačiče u glavi da marljivo obrađuju informacije. U kulturi s hiperinflacijom ega i brbljivaca, njezina umjetnost slušanja je pravi raritet. Rekla je da u ponedjeljak ima novi razgovor sa svojom psihologinjom Majom iz udruge Sve za nju i bilo je predivno vidjeti s kojim poštovanjem govori o tom odnosu.

Franicu smo upoznali tek prošlog tjedna kad smo zakoračili na dubrovačko područje. Prvo na piću na Srđu, a onda nas je toplo prevezla sljedeći dan u 6.15h natrag na trail pa onda i ta subota.

“Ja sam rekla da je operacija sredila 90%, ostalih 10 kemo i zračenje i to je sad gotovo”, a s obzirom na to kakav je čvrst karakter, ima da je rak posluša.

Nismo mogli zamisliti bolje društvo za ulazak u cilj gdje nas je dočekala i Mihaelina prijateljica Martina koja je bila prava ljubavna stijena kada se oko Mihaele sve rušilo i hvala joj na toj prevažnoj ulozi.

Predivne, predivne, predivne žene i baš nam je bila čast. I meni i Maji koja je s njima razmijenila koju litru suza kada smo se vidjeli. Onih pravih, iz središta stanica, iscjeljućih. Ma, bio je to savršen kraj brutalne 25-odnevne avanture. Planinarenje na 35 stupnjeva s 20 kg u ruksaku i bez hlada nikada nije bilo užitak, ali isplatilo se sve. Svaki od više od milijun koraka. Zbog njih.

Sve zbog njih.

Sve za nju .

Akcija i dalje traje pa možemo povećati čudo koje smo stvorili tako da udruga Sve za nju koja pruža besplatnu psihološku pomoć može pomoći još većem broju žena!

100 posto vaše donacije ide udruzi i hvala vam, ljudi moji. Na svakoj uplati, na svakom dijeljenju posta, na svakom komentaru! Hvala vam”, napisao je Bruno Šimleša na Facebooku.

mšm

Foto: Facebook/Bruno Šimleša