/Udruga ‘Nismo’ same poziva sve na pomoć u uređenju prostora kojeg su dobile od grada

Udruga ‘Nismo’ same poziva sve na pomoć u uređenju prostora kojeg su dobile od grada

Nakon godina rada od kuće, Udruga Nismo same dobila je od Grada Zagreba na korištenje prostor u Boškovićevoj 7b, veličine 46,20 m², koji zahtijeva uređenje i ulaganja, pa su u udruzi pokrenuli GOGetFunding kampanju koja je dostupna na sljedećoj poveznici https://gogetfunding.com/nismosame.

“Naš novi prostor zamislile smo kao mjesto u kojem će se onkološke bolesnice družiti, učiti, razmjenjivati iskustva i dobivati podršku. No, kako bismo to postigle, prvo ga moramo urediti. Nažalost, prostor koji smo dobile na korištenje nema grijanje, a još je dodatno stradao u potresu”, stoji u priopćenju Udruge.

Arhitekti Lotus grupe – Lotus Architecti, koju vodi arhitektica Maja Bručić, besplatno su izradili projekt uređenja i troškovnik, no ideju je potrebno provesti u djelo te su Udruzi potrebna sredstva.

“Svim našim donatorima, zapravo, dajemo priliku da pomognu onkološkim pacijenticama, od kojih većina živi na rubu siromaštva. Uz to su i usamljene (na usamljenost je dodatno utjecala epidemija korona virusa) pa im će prostor koji za njih planiramo urediti puno značiti. Udruga Nismo same do sada je pokrenula dva jedinstvena projekta pomoći za onkološke pacijentice (projekt besplatnog taksi prijevoza i projekt pomoći u kući), a sada im želimo osigurati i prostor, u kojem se neće osjećati same”, kazala je predsjednica Udruge Ivana Kalogjera.

Riječ je o projektu besplatnog taksi prijevoza “Nisi sama – ideš s nama!” po uzoru na praksu u razvijenim zemljama pokrenula je upravo novinarka Ivana Kalogjera, a usluge je do sada koristila 371 žena, iz svih krajeva Hrvatske. Drugi projekt, “Žene za žene”, koji koordinira dopredsjednica Goranka Perc, Udruga provodi u suradnji s Gradom Zagrebom i Udrugom Europa Donna Hrvatska. Projekt se odnosi na pomoć u kući onkološkim pacijenticama. U četiri godine djelovanja, Udruga je provela brojne kampanje i snimila video o samopregledu dojki, s poznatom pjevačicom i voditeljicom Idom Prester, koji je pregledan više od 200.000 puta i spasio je više života.

“O radovima u prostoru i o svim uplatama stalno ćemo izvještavati. Svi uplatitelji, koji nisu anonimni, dobit će zahvalnicu, a za uplate veće od 100 eura predvidjeli smo isticanje imena donatora na zidu zahvale”, istaknuli su u Udruzi.

bkk

Foto: Udruga Nismo same