/VATRENI HUMANITARCI Modrić i ekipa po sedmi put doniraju dresove; dosad prikupili više od milijun kuna

VATRENI HUMANITARCI Modrić i ekipa po sedmi put doniraju dresove; dosad prikupili više od milijun kuna

Hrvatski nogometni reprezentativci protiv Rusije u Splitu sedmi će put donirati nošene dresove s utakmice u svrhu humanitarne aukcije za Zakladu Vatreno srce. Na šest dosadašnjih aukcija Vatreni su prikupili 156.684 eura ili 1.175.130 kuna, priopćeno je iz HNS-a.

Zakladu Vatreno srce osnovali su i vode hrvatski reprezentativci i izbornici, putem koje već godinama pomažu djeci i mladima, poput donacija sredstava klinikama za dječje bolesti i akciji Korak u život.

Tradicija se nastavlja nakon što je hrvatska nogometna reprezentacija postala prva na svijetu koja je nošene dresove s jedne natjecateljske utakmice (Hrvatska – Mađarska, kvalifikacije za Euro 2020) ustupila online aukciji u humanitarne svrhe, a potom to isto učinila, ali prvi put na jednom velikom natjecanju (Hrvatska – Španjolska, osmina finala Eura 2020) te dosad na šest online aukcija za Zakladu Vatreno srce prikupila 156.684 eura ili 1.175.130 kuna.

Svi hrvatski reprezentativci koji budu u zapisniku utakmice protiv Rusije, ustupit će svoje dresove za spomenutu aukciju, a njihova početna cijena bit će 89 eura. Zakladu Vatreno srce osnovali su i vode hrvatski reprezentativci i izbornici, putem koje već godinama pomažu djeci i mladima, poput donacija sredstava Klinici za dječje bolesti i akciji Korak u život.

Aukcija na kojoj će se nuditi nošeni dresovi hrvatskih reprezentativaca s utakmice protiv Rusije počet će prvim sučevim zviždukom, a završiti 21. studenoga u 15 sati po srednjoeuropskom vremenu. Svi dresovi su profesionalno dezinficirani izlaganjem ultraljubičastom zračenju, što znači da su s njih uklonjeni svi eventualni tragovi virusa, bakterija i DNA materijala, ali su sačuvali sve ostale elemente nošenog dresa, uključujući izvezene zastave Hrvatske i Rusije i datum odigravanja utakmice na prednjoj strani dresa.

Uključite se u aukciju na internetskoj stranici www.matchwornshirt.com/club/croatia, podržite rad Zaklade Vatreno srce i priuštite sebi ili svojim najmilijima uspomenu za cijeli život!

Dres aktualnih svjetskih doprvaka vrijedi imati u svojoj kolekciji, zar ne?

bl/HNS

Foto: Stella Visković/Generacija.hr