/VIDEO Pijanist podržao Hrvatski glazbeni zavod koji je stradao u potresu: To je prostor u kojem sam odrastao

VIDEO Pijanist podržao Hrvatski glazbeni zavod koji je stradao u potresu: To je prostor u kojem sam odrastao

Hrvatski glazbeni zavod teško je stradao u potresu koji je pogodio Zagreb. Materijalna šteta je golema, a osobito je stradalo krovište koje se mora hitno sanirati jer predstavlja ugrozu za zgradu, ali i za okolne zgrade te ljude na ulici.

Hrvatski glazbeni zavod pokrenuo je kampanju koja za cilj ima prikupiti sredstva za sanaciju štete od potresa, ali i nastavak poslovanja te za angažman prijeko potrebnih suradnika za prijave na natječaje. Kako možete pomoći, saznajte OVDJE.

Stradali Zavod skladatelj i pijanist Matej Meštrović  Zavod je odlučio je podržati klavirskom kompozicijom “HGZ Potresno”,  za koju je napravljen i prigodan video, u kojem su prikazane fotografije Zvonimira Ferine, snimljene nakon potresa.

Tim povodom Meštrović je otkrio zanimljivost koja ga povezuje s ovom glazbenom institucijom. Naime, 1969. godine njegova majka, pijanistica Sretna Meštrović na pozornici velike dvorane svirala je Mozarta.

“Bio sam tamo, u maminom trbuhu. Bio sam na toj pozornici i prije nego što sam se rodio, a prvi puta sam na njoj nastupio kada sam imao samo šest godina. Prizori ranjenog HGZ-a snažno su me potresli jer to je prostor u kojem sam odrastao, pozornica na kojoj sa odsvirao nebrojeno koncerata”, komentirao je glazbenik, prenosi Direktno.hr.

mšm

Foto: Screenshot