/Zagreb Advent Run donirao 100 tisuća kuna dijabetičarima

Zagreb Advent Run donirao 100 tisuća kuna dijabetičarima

Organizatori kostimirane i najradosnije zimske utrke Zagreb Advent Run, tvrtke Run Croatia i Millenium promocija, uručili su donaciju u iznosu od 100.000 kuna Hrvatskom savezu dijabetičkih udruga. Sredstva koja su prikupljena od uplata kotizacija sudionika utrke Savez će iskoristiti za realizaciju svojih projekata koji za cilj imaju osvještavanje javnosti u borbi protiv dijabetesa.

“Zahvaljujemo organizatorima što su utrku posvetili borbi protiv dijabetesa, bolesti od koje u Hrvatskoj svake godine obolijeva i umire sve više osoba. Drago nam je da smo imali priliku sudjelovati u osvještavanju javnosti o važnosti tjelovježbe za cjelokupno zdravlje ljudi, a posebice za osobe oboljele od dijabetesa. Ovu vrijednu donaciju iskoristit ćemo pri realizaciji naših budućih projekata”, izjavila je Zrinka Mach, predsjednica Hrvatskog saveza dijabetičkih udruga.

Više od 2500 kostimiranih trkača i hodača 16. prosinca 2018. godine protrčalo je centrom adventski ukrašenog Zagreba kako bi osvijestili javnost o posljedicama i sve većem broju oboljelih od dijabetesa. Sudionici utrke trčali su i hodali pod plavim kapicama Djeda Božićnjaka – boji koja je simbol borbe protiv dijabetesa.

“Iznimno smo zadovoljni velikim odazivom trkača i hodača iz cijeloga svijeta koje smo privukli u ovogodišnjem izdanju utrke. Posebno nas veseli što smo ostvarili suradnju s Hrvatskim savezom dijabetičkih udruga, čiji su se članovi pridružili utrci kao trkači, hodači te volonteri koji educirali građane o važnosti prevencije ove bolesti. Osim toga, ova donacija lijepo zaokružuje našu suradnju, predstavlja doprinos utrke Zagreb Advent Run široj zajednici te Savezu želimo puno uspješnih budućih projekata u borbi protiv dijabetesa”, izjavio je Mario Petrović, organizator utrke i predsjednik Uprave Millenium promocije.

HSDU će sredstvima iz donacije financirati projekte kao što su ‘Kamp za djecu i mlade sa šećernom bolešću’, ‘Edukacijska radionica za osobe sa šećernom bolešću tipa 2’,  ‘Obilježavanje Svjetskog dana šećerne bolesti’, ‘Tjedan svjesnosti o šećernoj bolesti’, ‘Kongres osoba sa šećernom bolešću’, kao i tiskanje časopisa saveza Dijabetes.

mšm

Foto: Millenium promocija