/3. KUFER: Križevački ulični festival nudi tri dana zabave!

3. KUFER: Križevački ulični festival nudi tri dana zabave!

Treći Križevački ulični festival, u organizaciji udruge K.V.A.R.K., i ove se godine održava u sklopu Križevačkog velikog spravišča od 7. do 9. lipnja. Sa šarolikim izvedbeno-umjetničkim, likovno-zabavnim i edukativnim programom KUFER će oživjeti gradske trgove i vratiti djecu i mlade, starije i roditelje na križevačke ulice. Uz cirkuske predstave, moći ćete uživati u uličnim performansima, kreativnim radionicama i večernjem DJ programu.

U tri dana festivala u sklopu izvedbeno-umjetničkog programa održati će se ukupno osam predstava – pet žonglerskih predstava, klaunski show “Klaun Zvekan”, predstava za djecu i mlade na trapezu “Mala noćna mora” te vatreni show “Las Calaveras”. Moći ćete zaviriti u šareni svijet žongliranja, klauniranja, plesa i akrobacija žonglerske skupine KUFER koja će u nedjelju u 16 sati izvesti svoju predstavu “Ples i fantazija”.
 
KUFER će obuhvatiti i likovno-zabavni program kroz radionicu izrade mandale od pijeska za djecu i mlade (voditelj Saša Živković) i kreativnu radionicu decoupage tehnike za odrasle (voditeljica Jadranka Šogorić). Udruga Mamuze iz Koprivnice provesti će radionicu izrade optičkih igračaka za djecu, a križevačka slastičarka Ana Šarić Tortaonicu, radionicu izrade šećernih dekoracija i figurica za torte.

U sklopu edukativnih aktivnosti održati će se radionica žongliranja gdje će zainteresirani imati priliku savladati osnove žongliranja različitim rekvizitima (loptice, čunjevi, kolutovi, hula hoop…), a članice kolektiva Tricycle Trauma održati će radionicu zračnih akrobacija na svili i trapezu.
 
U kreativnom kutku festivala u subotu u 14 sati održat će se radionica sitotiska, jedne od najstarijih tiskarskih tehnika. Ova tehnika omogućava tzv. „uradi sam“ pristup, a polaznici će u sklopu radionice moći sami otisnuti KUFER vizual na majicu ili platnenu torbu. Također, u subotu i nedjelju od 14 sati djeca će moći oslikati lice prirodnim bojama različitim motivima po vlastitom odabiru. Svakodnevno će u dvorištu Galerije K2 biti izložene drvene makete igračaka s ciljem promocije hrvatskog brenda s održivim pristupom u izradnji igračaka za djecu.
 
Svojim nadrealnim koktelom zvukova večernji DJ program festivala obogatiti će DJ Mario Kovač i DJ Savage & Vedran Gapulja svojom disco deep house cosmic balearic acid dub selekcijom.
 
Festival započinje afterwork partijem u dvorištu Galerije K2 u petak, 7. lipnja u 15 sati.
 
Križevački ulični festival edukacije i razbibrige (KUFER) ima za cilj stvaranje novog kulturnog brenda Grada Križevaca i promociju ulične umjetnosti te želi stvoriti novu umjetničku scenu koja se orijentira na područje inovativne kulture.
 
mšm

Foto: FB (KUFER)