/Djeca iz Srebrenice na ‘Festivalu glazbe Zagreb’

Djeca iz Srebrenice na ‘Festivalu glazbe Zagreb’

Sudionici prvog regionalnog kampa ‘Srebrenica Music Camp 2018’ koji je održan ljetos u Srebrenici, održat će koncert za zagrebačku publiku u sklopu manifestacije ‘Festival glazbe Zagreb 2018.’. Koncert će se održati u utorak, 13. studenoga s početkom u 20 sati, u velikoj dvorani Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog.

Organizator koncerta je Centar za kulturu i informacije Maksimir, a program je realiziran u suradnji sa  SO DO – El Sistema Hrvatska, udrugom koja provodi program društvenog razvoja djece i mladih kroz glazbu, u svijetu poznat po nazivu El Sistema.

Oni će zajedno ugostiti druge El Sistemom inspirirane programe iz susjednih zemalja: Kući dobrih tonova iz Srebrenice, El Sistema Srbija – MAP, Dječjem zboru Čarobna nota i Hor Svetog Save iz Niša, pridružit će se i Dječji operni zbor iz Zagreba te Dječji zbor CKIM-a pa će na pozornici Lisinskog ukupno zasjati više od 250 djece i mladih, i to pod palicom svjetski poznatog dirigenta maestra Geralda Wirtha – predsjednika i umjetničkog direktora Bečkih dječaka, ujedno i osnivača austrijske El Sistema organizacije.

Ovaj koncert nastavak je suradnje nakon kampa u Srebrenici koji je organizirala Kuća dobrih tonova – multietnički glazbeni projekt koji okuplja djecu iz Srebrenice i okolnih naselja, s ciljem pomirenja i izgradnje suživota kroz iskustvo učenja i doživljaja glazbe.

Program je i dio Festivala glazbe koji se održava već četvrtu godinu uzastopce, a u sklopu kojega će se tijekom studenoga i prosinca održati još šest koncerata.

mšm