/Gradska knjižnica u Zaprešiću poziva na novu izložbu

Gradska knjižnica u Zaprešiću poziva na novu izložbu

Gradska knjižnica Ante Kovačića u Zaprešiću ovoga kolovoza poziva vas na izložbu “Moje male tranzicije” umjetnice Petre Poljak.

Petra Poljak rođena je 2003. godine. Završila je Američku međunarodnu srednju školu u Zagrebu i keramičarski tečaj u POU u Zagrebu te upisala umjetnost na Pace University u New Yorku. Do svoje 12. godine je živjela u Ukrajini, Turskoj i Švicarskoj. Njena se putovanja ističu u njenom radu kroz istraživanje kultura i različitih tehnika u umjetnosti, priopćila je Turistička zajednica Zaprešića.

Namjera ove izložbe je pokazati proces zainteresiranosti za kulture koje su dosad bile prisutne u njenu životu. Svoj identitet istražuje integriranjem svih djela kako bih pokazala različite faze u svom stvaralaštvu i posljedično istraživanje osobnih veza s određenim aspektima mog života. Mnoga djela u ovoj izložbi obuhvaćaju vezu između rezultata utjecaja u stvaranju umjetnosti i procesa učenja određene umjetničke tehnike u istraživanju. Glavni je cilj da djela imaju međusobne veze i da napredak između stvaranja bude vidljiv.

“Namjera mi je pružiti gledatelju priliku da razumije moju perspektivu o značenju kulture i o tome kako ona igra glavnu ulogu u konstituiranju identiteta pojedinaca. Radovi imaju za cilj predstaviti sposobnost uključivanja različitih tehnika i vještina, a pritom ostati utemeljen u jednom aspektu”, ističe umjetnica.

Izložbu “Moje male tranzicije” možete pogledati do 31. kolovoza.

bkk

Foto: Gradska knjižnica Ante Kovačića