/‘NATURE&WILDLIFE’ Putujuća fotografska izložba iz Rijeke stigla u Zagreb

‘NATURE&WILDLIFE’ Putujuća fotografska izložba iz Rijeke stigla u Zagreb

U sklopu prekograničnog projekta Slovenije i Hrvatske, NATURE&WILDLIFE, u suradnji projektnog partnera, tvrtke Subjekt d.o.o. i Prirodoslovnog muzeja Rijeka, izrađena je putujuća fotografska izložba. 

“Između mora i gora/Med morjem in gorami” naziv je izložbe kojom se nastojala prikazati prirodna ljepota i životinjski svijet Dinarskog krša, a koji obuhvaća Zeleni kras sa slovenske, te Gorski kotar s hrvatske strane.

Tematikom Dinarskog krša, koja se prostire kroz izložene fotografije, uočavamo glavne elemente; vodu, kamen i šumu koji zaokružuju jednu potpunu cjelinu. Početna stanica putujuće izložbe bila je ogranak Trsat, Gradske knjižnice Rijeka, koju se moglo posjetiti do 26.siječnja. , nakon čega je izložba preseljena u Galeriju Kupola Gradske knjižnice Zagreb sa službenim otvorenjem u srijedu, 27.siječnja.

Izložba se može posjetiti narednih tjedan dana, do 3.2. u redovno radno vrijeme knjižnice. Prilikom obilaska izložbe mole se posjetitelji da poštuju pravila koje propisuju epidemiološke mjere.

Završetkom gostovanja u hrvatskim knjižnicama, izložba kreće put Slovenije gdje će biti izložena u nadležnosti prekograničnih partnera. Detaljnijim informacijama, kao i samim fotografijama možete pristupiti putem službene web stranice Prirodoslovnog muzeja Rijeka.  

Prekogranični projekt u okviru Programa međunarodne suradnje Interreg Slovenija-Hrvatska NATURE&WILDLIFE traje 30 mjeseci i završava u veljači 2021. Vrijednost projekta je oko 983.000 eura, od kojih je 85 posto dobiveno iz programa međunarodne suradnje Interreg Slovenija-Hrvatska. Vodeći partner projekta je RRA Zeleni kras, a ostali partneri su Općina Pivka, Javni zavod za kulturu, turizam i međugeneracijsku suradnju Snežnik, Jezerski hram – Zavod za zaštitu prirodne i kulturne baštine Cerknica, Javna ustanova Nacionalni park Risnjak, Lokalna razvojna agencija PINS, i Subjekt iz Rijeke

bl

Foto: Press/Subjekt