/Otvaranje 69. Dubrovačkih ljetnih igara

Otvaranje 69. Dubrovačkih ljetnih igara

Generalna proba Ceremonije otvaranja 69. Dubrovačkih ljetnih igara održana je sinoć, tradicionalno u ponoć. Brojni Dubrovčani su s velikim zanimanjem pratili probu uz neizostavne povike, dobacivanja, ali prije svega gromoglasni pljesak.  

Svečano otvaranje 69. Dubrovačkih ljetnih igara održat će se večeras u 21 sat ispred crkve svetog Vlaha. Ovogodišnju ceremoniju režira Saša Božić koji potpisuje i scenarij, i to u skladu s naglaskom 69. Igara na razvoj publike, pokazujući da Grad i Igre čine kako umjetnici tako i njegovi građani.

Pod ravnanjem maestra Tomislava Fačinija, glazbu izvode Zagrebačka filharmonija, Dječji zbor WDR iz Dortmunda, Akademski zbor Pro musica iz Mostara, Dubrovački komorni zbor, Mješoviti zbor Libertas i ženska klapa FA Linđo.

Neizostavan dio otvaranja je Folklorni ansambl Linđo, kao i Festivalski dramski ansambl čiji su ovogodišnji predstavnici Nataša Dangubić, Nikša Butijer, Ozren Grabarić, Nika Lasić, Izmira Brautović i Krunoslav Šarić, uz studente glume i plesa Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu. Posebnu ulogu imat će, dakle, građani Dubrovnika Zora Brajević, Luciano Capurso – Luči, ali i brojni drugi.

mšm/www.dubrovnik-festival.hr