/‘Projekt Ilica: Q’ART’ Širom zatvorena Ilica puna kreativnog sadržaja

‘Projekt Ilica: Q’ART’ Širom zatvorena Ilica puna kreativnog sadržaja

Proljetno izdanje Projekta Ilica: Q’ART koje će se održati 18.travnja, širom zatvara onu Ilicu kroz koju tek prođemo u žurbi zagrebačke svakodnevice i pretvara ju u lokaciju na kojoj se zaustavljamo. Organizatorima bogatog i sadržajnog programa, umjetnicima Ivani Nikolić Popović i Aleksandru Battisti Iliću, cilj je da nas u Ilici zadrže, ali, još od prvog izdanja projekta, i da nas potaknu da osvijestimo važnost oživljavanja zapuštenog i napuštenog centra grada. 

Iličke tračnice će se i u ovom izdanju projekta zatvoriti za promet i preuzeti ulogu pop up izložbenog prostora, u okviru kojeg će brojni kreativci, sudionici “Festivala Zajednice” predstaviti svoje raznovrsne proizvode i rukotvorine. Istovremeno, glavna gradska ulica pretvorit će se u pozornicu na kojoj će se izmjenjivati vrhunski glazbenici: Lela Kaplowitz Trio, Al Sitar Trio, Joe Pandur Trio, Trio LiVaDa, Bruno Mičetić Trio i Ivana Galić Quintet, koji jedva čekaju stati pred iličku publiku kojoj će pružiti sjajan glazbeni spektakl.

Za nezaboravni umjetnički doživljaj pobrinut će se, u organizaciji ULUPUH-a, Jelena Lovrec, Iva Supić i Vlasta Delimar te Teatar Cirkus Punkt i Bojan Gagić, multimedijski umjetnik koji će se predstaviti u okviru programa Muzičkog biennala Zagreb. 

U bogatom rasporedu dječjih radionica, koje će se od 9 do 15 sati održavati u parku ALU, moći će uživati mali Zagrepčanci, a zakinuti neće ostati niti svi zainteresirani za modni dizajn.
Dapače, organizatori su u suradnji s ULUPUH-om, pripremili posebnu modnu reviju koja će se održati na Britanskom trgu od 12 sati.

Na reviji će svoje unikatne modele prikazati i studenti diplomskog studija kostimografije na TTF-u, a “koncept reviju” pripremit će i udruga Alavera. 

Organizatori Bokun festivala, festivala nijemog filma i drugih osjetila, pridružili su se projektu kako bi Zagrepčanima priuštili sjajan vizualni događaj, a Udruženje obrtnika Grada Zagreba priprema program čiji će sadržaj uključiti brojne radionice, modnu obrtničku reviju i degustaciju obrtničkih delicija, sve popraćeno glazbenim sadržajem u svrhu što vedrije atmosfere koju svi priželjkujemo.

U širom zatvorenoj Ilici svi programi za građane Zagreba organizirani su besplatno. 

Dođite na Projekt Ilica: Q’ART i uvažavajući sve epidemiološke mjere, uživajte u kulturnom i umjetničkom sadržaju u srcu grada. 

bl

Press Projekt Ilica