/‘CEST IS D’BEST’ U Zagrebu počeo omiljeni ulični festival

‘CEST IS D’BEST’ U Zagrebu počeo omiljeni ulični festival

Ovaj festival je na ulice naše metropole donio bogat program glazbenih, scenskih i likovnih umjetnika. Otvorenje je bilo u u srijedu 19. kolovoza, a festival je započeo Utrkom smetlara te traje pet dana, dakle, do nedjelje, pod sloganom ‘Zagreb is d’best.

Glavne festivalske pozornice nalaze se na Zrinjevcu, Cvjetnom trgu i Trgu Europe, a u nastupima brojnih umjetnika građani mogu uživati u Bogovićevoj, Praškoj, Gajevoj i Tkalčićevoj ulici.

Cest is d’Best je najstariji i najveći ulični festival u Hrvatskoj koji se u Zagrebu održava od 1997. godine.

Program za mlade

Program za najmlađe se održava na Zrinjevcu, gdje su svakoga dana od 10 sati organizirane likovne i edukativne radionice te svi posjetitelji mogu naučiti neke od osnovnih cirkuskih vještina poput žongliranja, hodanja po žici ili pak plesa na svili.

Također, mnogo pažnje posvećeno je djeci pa će za njih biti organizirane brojne lutkarske, kazališne i cirkuske predstave.

Unatoč ovogodišnjem manjem broju ugostiteljskih kućica, hrane ne nedostaje, a na ovome festivalu će nastupiti desetak stranih te stotinjak domaćih glazbenih, likovnih i scenskih i drugih umjetnika. 

Raspored događanja možete pratiti na Facebook stranici Cest is d Best.

Bjonda Lučić

Foto: Ingeborg Reichel