/‘JEDINSTVEN PROJEKT’ Vesela atmosfera na 16. nogometnom turniru ‘Special Power League’ za djecu i odrasle s teškoćama u razvoju

‘JEDINSTVEN PROJEKT’ Vesela atmosfera na 16. nogometnom turniru ‘Special Power League’ za djecu i odrasle s teškoćama u razvoju

Na stadionu NK Sloga Čakovec održan je 16. nogometni turnir “Special Power League”. Jedinstven je to projekt kojem je temeljni cilj socijalna integracija djece s teškoćama u razvoju. Domaćin turnira bila je Udruga za autizam “POGLED”, a na turniru su sudjelovala i djeca s Down sindromom. Da je atmosfera bila vesela svjedoče fotografije s turnira na kojima djeca poziraju s medaljama.

Udruga za sindrom Down Zagreb je na društvenim mrežama podijelila ovu lijepu vijest i čestitala svim nogometašima na odličnim utakmicama.

“Na stadionu NK Sloga Čakovec održan je 16. nogometni turnir “Special Power League”, jedinstven projekt kojem je temeljni cilj socijalna integracija djece s teškoćama u razvoju, ali i želja za motivacijom djece i odraslih s teškoćama u razvoju da se putem sportskih aktivnosti aktivno integriraju u društvo.

Domaćin turnira bila je POGLED – udruga za autizam koja već 4 godine sudjeluje na nogometnim turnirima za djecu i odrasle s teškoćama. Sudionici16. SPL turnira bile su ekipe GNK Dinamo – Udruga za sindrom Down-Zagreb, HNK Rijeka Rijeka 21, NK Osijek Centar za odgoj i obrazovanje “Ivan Štark”, NK Slaven Belupo Sportska udruga Veliko srce NK Istra 1961 Škola za odgoj i obrazovanje – Pula. Čestitamo svim nogometašima na odličnim utakmicama i jedva čekamo novo druženje”, stoji na Facebook stranici Udruge.

Uz objavu su priložene i sljedeće fotografije koje svjedoče o odličnoj atmosferi na turniru.

mšm

Foto: Facebook/Udruga za sindrom Down Zagreb