/‘KAKVA BEŠĆUTNOST’ Prokockao donirani novac, umjesto da ga iskoristi za liječenje žene

‘KAKVA BEŠĆUTNOST’ Prokockao donirani novac, umjesto da ga iskoristi za liječenje žene

Dino Ljutić (38) godinama je tražio pomoć za bolesnu suprugu. Informacija o čovjeku koji troši milijune u igrama na sreću po Zagrebu brzo je došla i do Ureda za sprječavanje pranja novca.

“Tamo nemaju baš velik izbor hrane za sondu. Kako sam ja kuhar, spremao sam joj doručak, ručak i večeru, to sam joj miksao i nosio”, rekao je jednom prilikom Dino Ljutić (38) iz Zagreba.  

Njegova supruga Ana Mari (40) tada je tek bila rodila njihovog drugog sina. Bila je već teško bolesna i rodila ga je bez svijesti. Nakon toga je bila u komi. Riječi njezina supruga, koji je izašao u javnost prvi puta u lipnju 2018., slamale su i najtvrđa srca.

Cijela je Hrvatska suosjećala s obitelji Ljutić

A sve je počelo još 2016. godine. Ana Mari, s drugim djetetom u trećem mjesecu trudnoće, počinje osjećati bolove u kralježnici. Liječnici smatraju da se radi o išijasu, ali nakon brojnih pretraga dijagnosticiraju zloćudni tumor.

Agresivni rak dojke do veljače se proširio po cijelom tijelu te su je hitno prijevremeno porodili početkom osmog mjeseca trudnoće.  

“Liječnik je izašao. Rekao je: ‘Dino sjednite. Noge su mi se oduzele. Rak se proširio po cijelom tijelu, ne znamo koliko ima šanse da preživi’. Ja sam zanijemio, hoću pričati, a ne mogu, usta, jezik, stoje. Kažu da idu pokušati spasiti dijete, a s njom što bude. Ne mogu se pokrenuti, ne mogu apsolutno ništa, ali bolnica neumoljivo radi dalje, pacijenti im dolaze, a ja moram izaći”,ispričao je medijima svoju noćnu moru Dino. 

I kada se to nitko više nije nadao, nakon spašavanja bebe, liječnici na Rebru čine još jedno čudo i spašavaju i majku iako s teškim i trajnim posljedicama. Mozak joj je doživio teško oštećenje te više nije znala čitati ni pisati. 

Uslijedilo je teško liječenje, kemoterapije, pa alternativa, a hrabru mamu još uvijek je držala velika ljubav prema svojim dečkima, svoja dva sina, Marku koji je tada imao tri i pol godine, Matijasu koji je još bio beba i suprugu Dini.

Izašao je opet u javnost u rujnu 2019. godine. Molio je za pomoć u iznosu od 90.000 kuna kako bi ženu odveo na pregled u inozemnu kliniku.

Molio je i u prosincu 2020. tvrdeći da je Ana Mari karcinom u progresiji. 24sata iz svojih izvora pouzdano doznaje kako je za bolesnu ženu u godinu dana prikupljen 3,1 milijun kuna. 

Međutim, naoko brižan suprug imao je svoje “slabosti”. Često ga je bilo gotovo po svim zagrebačkim kladionicama, posebice onima u Dubravi.

Informacija o čovjeku koji troši milijune u igrama na sreću ubrzo je došla i do Ureda za sprječavanje pranja novca. Krenula je istraga. Pratio se trag novca pa su istražitelji, ubrzo utvrdili da Dino prikupljeni novac troši na kocku.

Dnevno je znao potrošiti i 10.000 kn.

“Bila mi je to neka vrsta ispušnog ventila u tim teškim trenucima koji su nas zadesili. Kada bi supruga i djeca otišli spavati, ja sam uplaćivao novac na on-line kladionice”, kazao je istražiteljima. 

Uhitili su ga i sada mu prijeti kazna zatvora od jedne do osam godina.


bkk/Hajrudin Merdanović/Iva Milotić/24sata

Foto: Unsplash