/Zagrebačka pivovara donirala pola milijuna kuna za pomoć stradalima u potresu

Zagrebačka pivovara donirala pola milijuna kuna za pomoć stradalima u potresu

Zagrebačka pivovara donirala je 500 tisuća kuna za pomoć stradalima u razornim potresima koji su pogodili područje Petrinje, Gline, Siska i okolice. Cjelokupan iznos uplaćen je na račun Državnog proračuna Republike Hrvatske namijenjen donacijama financijskih sredstava u akciji “Pomoć za obnovu nakon potresa”.

“Posljednji događaji još su nas jednom podsjetili koliko smo ranjivi, ali i koliko smo potrebni jedni drugima. Val zajedništva i solidarnosti koji je zahvatio cijelu zemlju, regiju, pa i svijet, za pomoć nastradalima jednostavno – ostavlja bez riječi. Kao kompanija željeli smo dati svoj doprinos te se nadamo da će i ova donacija Zagrebačke pivovare pomoći onima kojima je najpotrebnije. Pronađimo dodatnu snagu i hrabrost u sebi u ovim zahtjevnim vremenima. Zajedničkim snagama izgradit ćemo bolje sutra”, rekao je predsjednik Uprave Zagrebačke pivovare Miroslav Holjevac.

Osim novčane donacije, Zagrebačka pivovara je donirala i 300 paketa izotoničnog napitka Hidra za dobre ljude angažirane na terenu u Sisačko-moslavačkoj županiji, a u zagrebačkoj Pivani pripremali su se topli obroci za stradale na ugroženim područjima. 

Zagrebačka pivovara i Ožujsko pivo su i nakon zagrebačkog potresa donirali milijun kuna pomoći. Naime, u sklopu društveno odgovorene kampanje “Dobri ljudi” financijska sredstva su donirana  udrugama i zakladi koje su svojim inicijativama i aktivnostima bezrezervno pomagale potrebitima: Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja, Plavom telefonu, Fondu 5.5 i Hrvatskoj mreži za beskućnike.

bkk

Foto: Pixabay/ilustracija