/‘JEDINSTVEN SLUČAJ’ Ante iz Zagreba (73) primio i četvrtu dozu cjepiva, iako nije smio: ‘Primit ću i petu, ma i devetu’

‘JEDINSTVEN SLUČAJ’ Ante iz Zagreba (73) primio i četvrtu dozu cjepiva, iako nije smio: ‘Primit ću i petu, ma i devetu’

Ante Grabovac (73) ljetos je bio prvi čovjek koji je primio treću dozu cjepiva, a sada je primio i četvrtu. Samo je dao osobnu iskaznicu na Velesajmu i četiri minute kasnije primio je četvrtu dozu Moderne.

Umirovljenik Ante Grabovac (73) tvrdi kako je prvi čovjek u Hrvatskoj koji je primio četvrtu dozu cjepiva, donosi Jutarnji list. Inače, u medijima se pojavio i tijekom kolovoza kada je “preko reda” primio i treću dozu cjepiva, a tada je evidentiran kao greška u sustavu.

Kako je ispričao novinarima, sustav je takav da jednostavno dođete na Velesajam sa zdravstvenom iskaznicom i u roku od pet minuta ćete biti cijepljeni, neovisno o tomu koliko ste već doza primili.

“Primit ću i petu, ma i devetu, ako bude potrebno”, kazao je Grabovac za Jutarnji list.

Nakon što je primio četvrtu dozu pričekao je obaveznih 15 minuta u slučaju alergijske reakcije, a nakon toga je otišao popiti kavu.

“Treću dozu primio sam prije četiri mjeseca i 14 dana. Došao sam jer želim biti siguran. Nakon druge doze išao sam na kolonoskopiju, prije toga su mi vadili antitijela i doktorica mi je rekla kako nisu dovoljno visoka. Uzeo sam onda i treću dozu. Želio sam dodatnu zaštitu, a sada sam se odlučio opet cijepiti. Još dok u Hrvatskoj nije bilo cjepiva, pisao sam ruskom ambasadoru i molio da nam pomogne, da nam Rusija pošalje doze. Vjerujem u cjepivo i oni koji se ne žele cijepiti su glupi. Moj bratić je bio antivakser, a onda je dobio koronu i završio na kisiku. Kad se oporavio, rekao mi je da sam ga trebao ošamariti kada mi je govorio da se ne želi cijepiti”, entuzijastično će Grabovac za Jutarnji list.

Na pitanje zna li da četvrta doza još uvijek nije odobrena u Europi, Grabovac odgovara kako je odobrena u Izraelu i kako je Izrael najnaprednija nacija na svijetu.

mšm/jutarnji.hr

Foto: Unsplash, ilustracija