/StART: Umjetničke radionice za osobe starije od 54 godine

StART: Umjetničke radionice za osobe starije od 54 godine

Ukoliko imate preko 54+ godina, možete u okviru projekta stART sudjelovati na sedam različitih umjetničkih radionica pod vodstvom suvremenih hrvatskih umjetnika i izlagati u Meštrovićevom paviljonu. Prijave su u tijeku.

Tijekom 2019. godine u Gradu Zagrebu organizirat će se niz inovativnih, kreativnih radionica čiji su voditelji istaknuti suvremeni umjetnici: Vanja Babić, Karmen Dada, Gaella Gottwald, Petra Grozaj, Koraljka Kovač, Bojan Mucko, Ana Mušćet, Lea Popinjač i Sonja Vuk s ciljem suradničke međugeneracijske razmjene znanja i vještina.

Aktivnosti će se izvoditi u okviru likovno-vizualnih medija slikarstva, crteža, tekstila, performansa, videa i računalne umjetnosti s naglaskom na istraživanje osobnih iskustava i sjećanja.

Izvedeni umjetnički radovi i rezultati projekta predstavit će se na skupnoj izložbi u Galeriji Prsten u Domu Hrvatskog društva likovnih umjetnika (Meštrovićev paviljon) te u tiskanom katalogu.

Cilj projekta je pružiti osobama starijim od 54 godine razvoj socijalnih, kognitivnih, emocionalnih i kreativnih vještina te direktan pristup kulturnim i umjetničkim sadržajima kroz suradnju sa suvremenim umjetnicima.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Sudjelovanje je besplatno, a broj sudionika po radionici je ograničen.

Prijaviti se možete putem e-maila na: tajnistvo@hdlu.hr ili telefonom na broj: 099 264 2561.

Više informacija pročitajte na poveznici “Umjetnost za kvalitetniji život osoba starijih od 54 godine”.

mšm

Foto: Pixabay