/Dobročinitelji spasili ozlijeđenog psa HGSS-a: ‘Maša je moj potražni partner i u dobru i u zlu’

Dobročinitelji spasili ozlijeđenog psa HGSS-a: ‘Maša je moj potražni partner i u dobru i u zlu’

Da se dobro dobrim vraća svjedoči topla priča o potražnom psu bjelovarske stanice Hrvatske gorske službe spašavanja. Uvježbavajući se za stjecanje licencije, Maša se ozbiljno ozlijedila. Pala je s četiri metra i slomila dvije noge. Teško da bi Maša preživjela da se nisu pojavili dobročinitelji koji su je spasili.

Maša je potražni pas s četiri godine staža u bjelovarskom HGSS-u. Pomagala je nebrojeno puta u različitim akcijama svojim prijateljima iz bjelovarskog HGSS-a, a kad joj je nakon pada s ruševne zgrade život visio o koncu, prijatelji su joj pomogli. Samoborski veterinar Tomislav Planinić operirao je Mašu i omogućio da ponovno, zasad bar šepajući, hoda.

“Stabiliziramo šapu da može jednostavno koristiti jer nam obje prednje noge nisu bile funkcionalne, trenutno je to funkcionalno i funkcionira u ortozi i nadali smo se i nadamo se još uvijek da će srasti te da će jednog dana bez toga funkcionirati”, objasnio je za HRT.

Terapijski pas Luna unosi radost u bjelovarsku školu: ‘Djeca se otvaraju i pokazuju emocije’

Do kraja zajedno

Ništa ne bi bilo bez Mislava Kadića iz Plasting ortopedije u Zagrebu koji izrađuje medicinska ortopedska pomagala za ljude, ovaj je put napravio ortozu za Mašu.

Okupili su se bjelovarski HGSS-ovci nakon Mašina povratka kako bi zajednički zahvalili dobročiniteljima Tomislavu i Mislavu.

“U ovom trenutku oporavak dobro napreduje, sada je to već više od 10 mjeseci, plus operacije i dodatne stvari. Ja mislim da će ići na bolje. Ona je moj potražni partner i u dobru i u zlu, do kraja”, rekao je Stevica Neralić, voditelj potražnog psa Maše, iz HGSS-ove stanice u Bjelovaru.

mšm/hrt

Foto: Screenshot/hrt