/Vukovarski umirovljenici uživaju u toplicama besplatno: ‘Ovo je jedan veliki dar za nas’

Vukovarski umirovljenici uživaju u toplicama besplatno: ‘Ovo je jedan veliki dar za nas’

Oko 2.000 vukovarskih umirovljenika ima priliku ići na jednodnevni izlet u Bizovačke toplice tijekom srpnja i kolovoza. Grad je za ovu mjeru izdvojio oko 20.000 eura. Po 200 vukovarskih umirovljenika svakog utorka odlazi na druženje, kupanje i sunčanje. Vremena su, kažu, teška, mirovne male pa im je ovo veliki dar.

Grad Vukovar od 2016. organizira izlete u Bizovačke toplice za umirovljenike koji imaju 60 i više godina. Po 200 umirovljenika s četiri autobusa na izlete odlazi svakoga utorka tijekom ljetnih mjeseci, a ovih ih je dana tradicionalno posjetio i gradonačelnik Ivan Penava sa suradnicima. Mjerom, za koju je izdvojeno 20.000 eura, nastoje poboljšati kvalitetu života vukovarskih umirovljenika kroz aktivnosti i zajedničko druženja, piše Mirovina.hr.

“Vrlo uspješan projekt putem kojega nešto manje od 2.000 vukovarskih umirovljenika dolazi u Bizovačke toplice i ovdje provodi svoje ljetne dane kroz zabavu i rekreaciju. Također, ljekovita voda iznimno je povoljna za zdravlje, koje je najvažnije za naše sugrađane starije životne dobi. Odaziv je velik i izrazito nam je drago da je tome tako. Pozivam sve umirovljenike da se prijave na izlete i iskoriste vruće dane najbolje što mogu”, rekao je gradonačelnik Penava.

Foto: Screenshot/YouTube

Družimo se, pjevamo i kupamo

Umirovljenici su sretni zbog prilike koja im je pružena.

“Ovo je zbilja jedan veliki dar za umirovljenike, jer teško je vrijeme, a mirovine su male. I što im preostaje, poklon grada Vukovara da dođemo zajedno i da se družimo i bude nam lijepo. Družimo se, pjevamo, kupamo se, igramo tombolu i do 18 sati smo ovdje”, rekla je Bernarda za Televiziju Slavonije i Baranje.

Besplatno vlakom po Hrvatskoj: Umirovljenici sve više koriste HŽ, a ovo su najpopularnije relacije

Umirovljenici na posljednji izlet idu 27. kolovoza, a zainteresiranost je velika te se prijaviti može u prostorijama Hrvatske udruge umirovljenika i invalida rada Grada Vukovara na adresi 204. vukovarske brigade 6 (Vila Fatma) u Vukovaru.

mšm

Foto: Screenshot/YouTube