/Genijalna prijateljica 3. listopada otvara dramsku sezonu zagrebačkoga HNK

Genijalna prijateljica 3. listopada otvara dramsku sezonu zagrebačkoga HNK

Popularna predstava “Genijalna prijateljica” redateljice Marine Pejnović, s Ivom Mihalić i Jadrankom Đokić u glavnim ulogama vraća se na pozornicu zagrebačkoga HNK već početkom listopada.

Roman slavne suvremene talijanske književnice Elene Ferrante o dvjema prijateljicama, Eleni i Lili, odmah je osvojio i čitatelje i kritiku, a po njemu je snimljena i izvrsna televizijska serija.

Scenska adaptacija prati sudbine i odrastanje dviju djevojčica, njihovo kompleksno, ali iznimno prijateljstvo uklopljeno u bogatu sliku društva, prijateljstvo protkano sukobima, ljubavlju i rivalstvom.

Foto: HNK Zagreb

Iznimno prozno djelo

Njihovo odrastanje i sazrijevanje odvija se u poslijeratnom predgrađu Napulja, neobrazovanoj sredini opterećenoj siromaštvom, razapetoj između iscrpljujućega fizičkog rada i pravila mafijaškog miljea.

To iznimno prozno djelo u adaptaciji Nine Peručić i Filipa Jurjevića na scenu zagrebačkoga HNK-a Marina Pejnović postavila je uz pomoć velikoga glumačkog ansambla i tako na pozornicu prenijela uzbudljive prizore jednoga od najpopularnijih suvremenih svjetskih romana. 

Ovdje saznajte više o predstavi.

mšm

Foto: HNK Zagreb