/Ovo su neke od zanimljivosti o djeci koja rođendan slave u listopadu!

Ovo su neke od zanimljivosti o djeci koja rođendan slave u listopadu!

Brojna istraživanja pokazuju kako bebe rođene u mjesecu listopadu imaju niz posebnosti. Vrlo je vjerojatno da će, kada porastu, biti dobre u sportu, ali i u školi. Također, velika je vjerojatnost da će imati dug i zdrav život.

Dakle, postoji puno zanimljivih činjenica o listopadskim bebama, a možda ćete nešto i naučiti i o njihovom budućem karakteru nakon što pročitate ove jedinstvene i zanimljive stvari koje listopadske bebe čine posebnima.

1. Vjerojatno će biti dobre u sportu: Istraživanja pokazuju da su listopadske bebe najvjerojatnije sutrašnje sportske zvijezde. Studija izdržljivosti i snage u 2014. godini za školsku djecu otkrila je da su “djeca rođena u listopadu bila jača od one rođene u ostalim mjesecima, osim rujna i studenoga”, prenosi Miss7mama.24sata.

2. Imaju predsjednički potencijal: Vaša listopadska beba može biti prirodno rođeni vođa. To je zato što je u listopadu rođeno više predsjednika nego u bilo kojem drugom mjesecu, navodi Romper.

Foto: Pixabay

Jače samopouzdanje i dug život

3. Imaju više samopouzdanja vezano uz školu i obrazovanje: Biti jedno od starije djece u učionici (što listopadske bebe obično jesu) dobro je za njihovo samopouzdanje u školskom okruženju. “Otkrivamo da djeca starija od svojih vršnjaka – i stoga zrelija – imaju značajno jače samopouzdanje. Nadalje, smatramo da ova prednost u vidu višeg samopouzdanja doprinosi i njihovim željama za odlazak na fakultet”, objašnjeno je u Journal of Educational Psychology.

4. Male su šanse da će biti rođene zadnjih dana u mjesecu: Kad pomislimo na listopad, obično mislimo na jedan poseban dan u listopadu, i to posljednji. No, bebe iz listopada vjerojatno se neće roditi baš zadnjega dana, na Noć vještica ili Halloween. 

5. Velika je vjerojatnost da će doživjeti 100 godina: Bez obzira na to kada se vaše dijete rodi, želite da živi dug i zdrav život. Prema istraživanju provedenom na Sveučilištu u Chicagu iz 2011. godine, ljudi rođeni u listopadu “imaju značajno veću vjerojatnost preživljavanja do dobi od 100 godina u odnosu na osobe rođene u travnju.”

Foto: Pixabay

Jako srce i dobro zdravlje

6. Imaju manji rizik od kardiovaskularnih bolesti: Druga studija je otkrila da dok listopadske bebe imaju visoki ukupni rizik od bolesti (u vrlo malom iznosu) imaju niže rizike u jednom području koje se zaista računa: kardiovaskularnim bolestima.

Savjet budućim mamama: Ovo bi trebale i željele znati prije dolaska u rađaonicu!

7. Imaju dobro mentalno zdravlje: Istraživači su također povezali rođene u listopadu s manjim rizikom za samoubojstvo, što ukazuje da bebe rođene ovog mjeseca mogu biti sklone dobrom mentalnom zdravlju.

mšm/miss7mama

Foto: Pixabay, ilustracija