/‘DIZAJNIRANJE BUDUĆNOSTI’ Ne propustite posjetiti izložbu na kojoj možete vidjeti najbolje od talijanskog dizajna

‘DIZAJNIRANJE BUDUĆNOSTI’ Ne propustite posjetiti izložbu na kojoj možete vidjeti najbolje od talijanskog dizajna

Dan talijanskog dizajna je manifestacija koja se 5. studenog obilježava u cijelom svijetu, s namjerom da širokoj publici približi talijanski dizajn i kulturu uopće.

Generalna tema cjelokupnog ovogodišnjeg obilježavanja jest: “Dizajniranje budućnosti. Razvoj, inovativnost. Održivost i ljepota”. U tom kontekstu, u Zagrebu se upravo postavlja izložba pod nazivom “Crvena – boja strasti” (tal. “Rosso – il colore della passione”). Izložbu organizira Ured Talijanskog instituta za vanjsku trgovinu u Zagrebu, (ICE – ITA – Agencija), uz potporu Veleposlanstva Italije u Republici Hrvatskoj i u suradnji s Talijanskim institutom za kulturu Zagreb, u čijem se predvorju i održava. Izložbu možete pogledati do 12. studenog 2020.

Ovdje su predstavljeni kultni predmeti renomiranih talijanskih dizajnera – većinom svakodnevne upotrebne vrijednosti, isključivo u crvenoj boji.
Zagrebačka publika imat će priliku vidjeti niz poznatih talijanskih klasika; npr. kultnu Vespu, Bialettijevo kuhalo za vodu, fotelju “Vanity Fair”, Martinellijevu stolnu lampu, “vreću” za sjedenje, itd.

Ova izložba je zamišljena i kao svojevrsni hommage nedavno preminulom dizajneru Aldu Brovaroneu, genijalnom članu elitnog studija Pininfarina koji je zaslužan za identitet Ferrarija kao sinonima talijanske i svjetske elitnosti u dizajnu. Izložba “Crvena – boja strasti” ostvarena je u suradnji sa Zagreb Design Weekom. Ulaz je besplatan.

bl

Foto: Unsplash