/FOTO: ‘VRUĆI STUDENI U LISINSKOM’ Zbog obnove Dvorane Lisinski, nova sezona počinje u studenome

FOTO: ‘VRUĆI STUDENI U LISINSKOM’ Zbog obnove Dvorane Lisinski, nova sezona počinje u studenome

Dvorana Lisinski u potresu u ožujku pretrpjela je značajnu štetu, “ali kao ni epidemija korona virusa, ni sva podrhtavanja nisu nas pokolebala u pripremama vrhunskih koncerata u sklopu ciklusa “Lisinski subotom”! Našu misiju predstavljanja neprocjenjivih doživljaja nastavit ćemo, usprkos svim nedaćama, i u novoj sezoni, ali uz malu odgodu”, stoji u priopćenju Lisinskog.

Obnova Dvorane od posljedica potresa je u tijeku, a zahtjevni građevinski radovi uključuju saniranje oštećenja svoda Velike dvorane s kojeg padaju komadići betona. Sa stropa je skinuta sva rasvjeta i spušteni su svi zvučnici te je postavljena složena konstrukcija sa skelama visoka 15 metara. Uz sanaciju stropa, u Velikoj dvorani uređuju se i čiste sve zidne obloge, nakon čega slijedi obnova, čišćenje i premazivanje parketa, potom čišćenje, postavljanje i dezinfekcija 1900 stolaca.

Upravo zbog složenosti radova, koncerti Marthe Argerich i Zbora Ruske patrijaršije iz Moskve, predviđeni za listopad, su odgođeni.

Martha Argerich, umjesto 3. listopada, u Lisinskom svira 3. studenoga ove godine, a koncert Zbora Ruske patrijaršije iz Moskve održat će se, umjesto predviđenog 24. listopada, 15. svibnja sljedeće godine.

“Uz ove male izmjene, s ciklusom nastavljamo kako smo i planirali: u društvu najvećih svjetskih orkestara, dirigenata, solista i hrvatske glazbene reprezentacije”, ističu u Lisinskom.

bkk

Foto: Koncertna dvorana Lisinski