/Gluhi umjetnici Josip i Elka prava su inspiracija: Svoj glas pronalaze kroz slikarstvo, a izlažu u Engleskoj

Gluhi umjetnici Josip i Elka prava su inspiracija: Svoj glas pronalaze kroz slikarstvo, a izlažu u Engleskoj

Hrvatski slikari iz Slavonskog broda Josip i Elka Vukojević s izložbom “Colors of Silence” po prvi puta će se predstaviti publici u engleskome Folkestoneu, u Gallery 66 od 19. lipnja do 2. srpnja 2024. godine od 11 do 18 sati.

Gallery 66, smještena u srcu Folkestonea, ističe se kao specijalist za likovnu umjetnost. Nudi bogat spektar umjetničkih talenata i jedinstveno iskustvo za posjetitelje. Galerija je nezaobilazna destinacija u Folkestoneu koja nudi raznolike izložbe, obuhvaćajući slike, skulpture, fotografije i instalacije.

Josip Vukojević, nadaren i prepoznat umjetnik koji komunicira isključivo znakovnim jezikom, pronalazi svoj glas kroz slikarstvo. Svojom nevjerojatnom vještinom kista i boja njegova djela ovog puta odišu engleskim motivima. Kroz desetljeća slikarstva, Josip je stvorio impresivan opus koristeći tehniku akrila na platnu. Višestruko nagrađivani umjetnik, s ponosom nositelj brojnih nagrada s prestižnih međunarodnih natjecanja gluhih slikara diljem Europe.

Stvaraju s iznimnom strašću

Osim što se ističe svojim iznimnim radom, Josip je također posvećen mentoriranju i podršci drugim gluhim umjetnicima. Njegova strast prema umjetnosti inspirira mnoge, dok se on sam ponosi svojim doprinosom i postignućima.

Elka Vukojević s puno strasti i predanosti, prenosi svoju životnu energiju na platna, ostavljajući dubok dojam svojim izražajnim apstraktnim radovima. Na ovoj izložbi predstavljaju se sa 20 djela, od kojih svatko nosi pečat jedinstvene vizije i strasti prema umjetnosti.

Njihova izložba nije samo rezultat umjetničkog talenta, već i trajnog truda i predanosti. Iako komuniciraju znakovnim jezikom, Elka i Josip zajedno stvaraju umjetnost s istinskom strašću i predanošću te nadahnjuju sve oko sebe.

mšm

Foto: Josip i Elka Vukojević