/GODINA DANA OD SMRTI OLIVERA: Morski vuče, pjesme koje si nam ostavio sada su jedina utjeha!

GODINA DANA OD SMRTI OLIVERA: Morski vuče, pjesme koje si nam ostavio sada su jedina utjeha!

Prije točno godinu dana, u 71. godini, umro je jedan od najvećih hrvatskih glazbenika svih vremena  – Oliver Dragojević. Publika i kolege nisu prežalile odlazak ‘starog morskog vuka’. Brojne poznate osobe prisjetile su ga se putem društvenih mreža, a najdirljivija je objava Tonija Cetinskog na kojeg je Oliver ostavio velik trag.

“DRAGI MOJ MORSKI VUČE

Ništa više neće biti isto nakon tvog odlaska dragi naš Oliver. Tvoj će se glas slušati kao klasična glazba i za 300 godina !!!

Sve tvoje šale i gluposti kojima smo se smijali ka dica su momenti koje nikada neću zaboraviti.  Moram ti priznati da sam te volio i volim kao da si mi otac. Od tebe sam najviše učio, jer sam od tebe i najviše dobio.  Ti si se davao ljudima i prijateljima i nisi se štedio u tome.

U toj činjenici leži još jedna od tajni tvog uspješnog postojanja i rada. Oduvijek si bio dokaz da nije dovoljno biti samo vrhunski umjetnik nego i ČOVIK i zbog toga ti veliko HVALA. Velika sreća i ponos što sam živio i upoznao život poznavajući tebe.  Duboka bol u prsima i velika praznina u mislima sada su u meni.  Pjesme koje si nam ostavio sada su jedina utjeha”, napisao je Tony Cetinski.

“Sjećanje na Olivera…..”, napisala je Meri Cetinić, priloživši objavi poveznicu na njihov zajednički duet, pjesmu ‘Sunce mog života’.

“Oliver u srcu”, napisala je pak Nina Badrić, podijelivši s obožavateljima jednu zajedničku fotografiju.

Naš najveći i neponovljivi glazbenik otplovio je u dubinu i modrinu mora, a  Velu Luku odabrao kao svoju posljednju životnu točku. Upravo će se tamo 29. srpnja na pijaci ispred crkve sv. Josipa s početkom u 21.30 sati održati koncert pod nazivom “Trag u beskraju”. Bila je to zajednička želja svih Velolučana koji će se okupiti u znak sjećanja na Olivera i njegovo neponovljivo glazbeno nasljeđe.

Uz gudački orkestar, njegove najbliže prijatelje i suradnike osvijetlimo zajedno Oliverov trag u beskraju!

mšm