/HNK i ove godine organizira Zagrebački operni festival: Poznat je bogat program

HNK i ove godine organizira Zagrebački operni festival: Poznat je bogat program

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu i ove godine organizira Zagrebački operni festival! Drugo izdanje festivala predstavit će najbolje operne produkcije europskih kazališta, a publika će uživati u susretu s hrvatskim i međunarodnim opernim umjetnicima. Festival će između ponedjeljka 9. i subote 21. rujna 2024. godine zagrebačkoj publici donijeti pregršt vrhunskih opernih produkcija, opernih predstava za djecu te posebnih i dodatnih programa.

Zagrebački operni festival otvorit će 9. rujna predstava domaćina. Rigoletto Giuseppea Verdija operna je uspješnica HNK-a u Zagrebu koja je oduševila domaću publiku i koja iza sebe ima niz rasprodanih izvedbi u sezoni 2023./2024. Uslijedit će, 11. rujna, opera Rinaldo Georga Friedricha Händela u izvedbi Poljske kraljevske opere iz Varšave, ansambla koji je već tijekom Opernoga gala tjedna u lipnju ove godine oduševio mnogobrojnu publiku u HNK-u u Zagrebu.

Slovensko narodno gledališče Maribor izvest će 14. rujna jednu od najpopularnijih opernih predstava svih vremena – Carmen Georgesa Bizeta, a španjolsko kazalište Teatre Principal de Palma izvest će u suradnji s Hrvatskim baroknim ansamblom 18. rujna komičnu operu Služavka gospodarica Giovannija Battiste Pergolesija. Festival će 21. rujna zatvoriti Narodno pozorište Beograd operom Simon Boccanegra Giuseppea Verdija.

Iskoristite priliku i osigurajte svoje mjesto na vrhunskim opernim predstavama uz posebnu pogodnost – 40 posto popusta na sve festivalske ulaznice do nedjelje, 7. srpnja. Od ponedjeljka, 8. srpnja festivalska ulaznica bit će na 20 posto popusta, a popusti se automatski obračunavaju na blagajni te na web stranici.

Foto: HNK u Zagrebu

Festivalske ulaznice

Osim događanja na glavnoj pozornici, Zagrebački operni festival bogat je događanjima u foajeu. Najmlađa publika tako će uživati u opernoj predstavi za djecu Gita i skriveni svijet skladatelja Borne Ercega u režiji Buge Marije Šimić! Premijera predstave, koja se odvija u suradnji s Kazalištem Mala scena, održat će se 13. rujna, a izvedbe 15., 16. te 17. rujna.

Opera pod noćnim nebom: HNK u Zagrebu zaključuje sezonu premijernom izvedbom opere ‘Suzanina tajna’

Tijekom Festivala očekuje nas i predstavljanje monografije Vitomira Marofa 14. rujna, predstavljanje knjige Vila lutaka Snježane Banović 20. rujna te mnoštvo dodatnih programa prije, tijekom i nakon predstava.

mšm

Foto: HNK Zagreb