/‘INTERLIBER’ Ponovno otkazana omiljena hrvatska književna manifestacija

‘INTERLIBER’ Ponovno otkazana omiljena hrvatska književna manifestacija

Međunarodni sajam knjiga Interliber, jedan od omiljenih “knjiških” događaja u Hrvatskoj, trebao održati od 28. rujna do 3. listopada. Nažalost omiljena književna manifestacija ponovno je otkazan zbog epidemiološke situacije, objavio je Zagrebački velesajam uz napomenu da će uskoro biti objavljen novi termin sajma.

Također, navodi se da će se Interliber održati u novom terminu te da su na sastancima s predstavnicima nadležnih institucija naišli na razumijevanje oko usklađivanja novoga termina i epidemioloških mjera pod kojima će se sajam održati.

“Zajedno s našim izlagačima, kada dobijemo zeleno svjetlo (a očekujemo uskoro), bit ćemo spremni za sajam koji svi volimo. Vjerujemo da Godina čitanja neće proći bez Interlibera jer knjiga je lijek, a čitanje terapija”, poručili su iz Interlibera na Facebook stranici.

Novi termin Interlibera u Zagrebu bio je zakazan ove godine za početak proljeća, no zbog epidemioloških mjera opet je otkazan i prebačen za jesen te je umjesto od 23. do 28. ožujka trebao biti održan od 28. rujna do 3. listopada. Ova najveća hrvatska književna manifestacija i jedan od najposjećenijih sajmova na Zagrebačkom velesajmu, koji se obično održava početkom ili polovicom studenoga, prošle godine je otkazan, prvi put od 1977. godine, i to zbog pandemije korona virusa. 

Bjonda Lučić

Foto: Facebook Interliber