/Ljubitelji kvizaških večeri ovo neće propustiti – Kviz američke pop-kulture na engleskom jeziku

Ljubitelji kvizaških večeri ovo neće propustiti – Kviz američke pop-kulture na engleskom jeziku

Američki institut, udruga za promicanje američko-hrvatske kulturne razmjene, započela je ciklus Kvizova američke pop-kulture na engleskom jeziku i to na njihovoj novoj atraktivnoj lokaciji u samom srcu Zagreba, na Europskom trgu.

Kako organizatori kažu – ovo je tek prvi kviz od mnogo njih u nizu, a sudeći prema velikom interesu javnosti, sreća da je opseg američke popularne kulture širok, pa će pitanja biti uvijek svježa i aktualna. Idući kviz planiran je rujnu, stoga ne zaboravite pratiti mrežne stranice Američkog instituta gdje će biti najavljen novi datum.

Kvizovi su poznati kao odlične prilike za druženje i zabavu, a uz ove, na engleskom jeziku možete i dodatno uvježbati i usavršiti engleski jezik i to preko zanimljivih pitanja o američkoj pop kulturi. Tako su se na prvom u nizu kvizova našle teme sporta, showbusinessa, glazbe, kulture, mode uz pitanja o sestrama Kardashian, Madonni, Michael Phelpsu, Kurt Cobainu, baseballu i drugima.

Učenje engleskog putem kvizova može biti zabavan i privlačan način da poboljšate svoje jezične vještine dok uživate u dobrom društvu i opuštenoj atmosferi. Tako kroz kvizove možete proširiti vokabular, uvježbati vještine slušanja i razumijevanja, usavršiti konverzaciju kroz razmjenu ideja sa sudionicima i suigračima. Da je učenje kroz gamifikaciju izvrstan način za usvajanje i usavršavanje novih vještina znaju u Američkom institutu koji je već godinama vodeća škola engleskog jezika koja svoje tečajeve temelji na učenju kroz interese, igre i praktične tematske radionice.

“Volimo osmišljavati stalno nove načine zabavnog učenja engleskoj jezika, jer smo uvidjeli da i djeca i mladi i odrasli najbolje uče i pokazuju najbolje rezultate u kombinaciji teorije i zabavnog praktičnog znanja povezanog s njihovim interesima. Upravo zato pokrenuli smo ove kvizove američke pop-kulture na engleskom jeziku i otvorili ih za javnost, kako bi pokazali da učenje može biti itekako zabavno,” poručila je predsjednica Američkog instituta Alexandra Chioureas Posković.

mšm

Foto: promo