/Marija Husar Rimac otkrila zašto bi čestitala Josipi Lisac i poručila: Hajka oko njezine izvedbe himne je pretjerana…

Marija Husar Rimac otkrila zašto bi čestitala Josipi Lisac i poručila: Hajka oko njezine izvedbe himne je pretjerana…

Puno se prašine podiglo oko izvedbe hrvatske himne koju je na inauguraciji Zorana Milanovića izvela glazbena diva Josipa Lisac. Uz brojne negativne komentare na društvenim mrežama, bilo je i onih pozitivnih. Upitali smo Mariju Husar Rimac što misli o samoj izvedbi i kako komentira napade na Josipu Lisac.

“Josipu iznimno cijenim kao umjetnicu i glazbenicu. Ona je himnu izvela na svoj način. Cijela hajka koja se podigla oko njezine izvedbe hrvatske himne po meni je pretjerana. Puno sam puta izvodila himnu i znam da postoje određena pravila prema kojima se ona izvodi i dopuštaju se minimalni iskoraci u izmjenama zadane melodije. To nekima nije poznato i na te stvari iz protokola nitko nije skrenuo pozornost. Od Josipe i njezine pratnje tražilo se da to izvedu na svoj način. Oni su se za to stvarno tako pripremili i izveli to na osebujan način. I Zvjezdan Ružić i Josipa Lisac su veliki i nagrađivani umjetnici”, rekla nam je Marija Husar Rimac.

Dodala je kako bi ovim putem čestitala Josipi Lisac.

“Ona je baš kao prava glazbena diva svojom izvedbom državne himne zasjenila sve ostalo i danima puni medije”, poručila je za kraj Marija Husar Rimac.

Maja Šubarić Mahmuljin

Foto: Facebook