/Natali Dizdar ima novi singl, a na zadnji dan ljeta stiže i novi album: ‘Posebno sam sretna zbog jednog’

Natali Dizdar ima novi singl, a na zadnji dan ljeta stiže i novi album: ‘Posebno sam sretna zbog jednog’

Nakon što je singlovima “Zadnji dan ljeta” i “Ocean” postavila visoke standarde za ljetni hit, Natali Dizdar odlučila je nastaviti niz rasplesanih vrućih ritmova i predstavlja novu pjesmu – “Dobro je sve”! Singl je dodatno začinila vrućim fotografijama s plaže kojima najavljuje još jednu veliku novost – izlazak njezina novog albuma “Zadnji dan ljeta” kojeg možemo očekivati – kako sam naslov kaže – 22. rujna 2024. godine.

“‘Dobro je sve’ je za mene nekako savršen opis ljeta, a i zahvalan moto za život. Pjesma je prošla kroz dugi kreativni proces i skoro se na kraju nije ni našla na albumu, ali kad je dobila ovaj naziv sve se promijenilo.  Na LP-u se inače nalazi na posljednjem mjestu, ali mislim da je baš dobar uvod za ono što ljudi mogu očekivati 22.9.2024.”, rekla nam je Natali.

Pjesma “Dobro je sve” nastavak je suradnje Natali s Rokom Crnićem i Hrvojem Klemenčićem iz benda Porto Morto koji su producenti i čitavog novog albuma. Album “Zadnji dan ljeta” dobio je ime po istoimenom singlu, ali i po osjećaju koje pjesme prenose. Iako se radi o ploči pravih ljetnih hitova – svi oni dolaze s dozom nostalgije i melankolije i savršeno prenose onaj predivan, ali i pomalo tužan osjećaj – zadnjeg dana ljeta.

“Osim što sam uvijek sretna kad neki projekt uspijemo dovesti do kraja, jako sam uzbuđena zbog ovog albuma jer mislim da donosi jednu novu svježinu u zvuku, ali žanrovski je to zapravo odlazak na neka stara dobra zaboravljena mjesta tamo negdje s početka 2000-ih. Super mi je bilo raditi s Rokom i Hrvojem, biti dio njihovog kreativnog kaosa i sigurna sam da ‘Zadnji dan ljeta’ neće biti naša zadnja suradnja”, osvrnula se Natali na novi album i otkrila malu tajnu: “Posebno sam sretna što na albumu imam i dva dueta, a s kim? To ćete znati 22. rujna ili kao što već znate – na zadnji dan ljeta.”

Foto: Matea Smolčić Senčar

Bogata ljetna turneja

Nakon izlaska singla Natali očekuje i bogata ljetna turneja koju započinje 22. lipnja u Šibeniku na Tvrđavi Barone, gdje se vraća već 13. srpnja gdje u sklopu projekta “Arsen, čovjek kao ja” na Tvrđavu Mihovil. Već 27. i 28. srpnja Natali i njezin bend dolaze u Crnu Goru, u Portonovi, te u Podgoricu, 3. kolovoza stižu u Posušje, 20. kolovoza u Makarsku, a 31. kolovoza u Poreč.

Crtići uz koje smo odrastali: Poznata imena glazbene scene pripremaju glazbenu poslasticu u Lisinskom

Autorica odličnih fotografija je poznata fotografkinja Matea Smolčić Senčar, a za retro styling Natali Dizdar zadužena je bila stilistica Ana Nikačević. Odličan make up i frizuru osigurao je Primevision salon, a posebna zahvala brendu Pupa.

Pjesma je dostupna na svim streaming servisima.

mšm

Foto: Matea Smolčić Senčar