/Q’Art donosi dan kreativnosti i zabave na Trnjanskoj Savici: Predstavit će se i mladi talenti

Q’Art donosi dan kreativnosti i zabave na Trnjanskoj Savici: Predstavit će se i mladi talenti

Festival-akcija Projekt Ilica: Q’art, jedno od najznačajnijih kulturnih događanja u Zagrebu, najavljuje svoju nadolazeću manifestaciju posvećenu važnosti pitke vode i higijenskih uvjeta. Festival će se održati u parku Marije Ružičke Strozzi na Trnjanskoj Savici u nedjelju, 19. svibnja 2024. godine, s početkom u 14 sati i trajanjem do 20.30 sati.

Festival će obuhvatiti bogat program aktivnosti namijenjenih svim generacijama pa će tako posjetitelji moći uživati u glazbenom programu “Tritonus glazbeni tečajevi” kada će se izvedbama predstaviti njihovi polaznici. U 18.15 sati nastupati će Gypsy Swing Quartet Spirologija koji će dodati notu veselja festivalu s svojim virtuoznim svirkama.

Osim glazbenih nastupa, posjetitelji će imati priliku sudjelovati u različitim radionicama i aktivnostima. “Salon ljepote na cesti” bit će otvoren od 15 do 18 sati, gdje će Asaad Alhusein pružati usluge friziranja ispod drveta.

Bogati radionički program obuhvatit će niz aktivnosti za sve uzraste. Od 16 do 17.15 sati Zagreb Centar održat će radionicu “Odgoj s Glazbom” namijenjenu djeci u dobi od 3 do 6 godina. Tijekom cijelog festivala bit će organizirano crtanje vodom, bojom i pjenom, radionice koje donosi mARTine.

Bogat program

Modelarski klub Ferdinand Budički priprema zanimljivu radionicu “Vožnja Modela Automobila”, dok će DVD Trnje pripremiti vježbe i igre za najmlađe. Uz to, od 15 do 16 sati, bit će održana pričaonica “Vila Mila Bajke Tka: Kraljeva Kći” pod vodstvom Maje Stanković. Za ljubitelje aktivnog odmora bit će organizirano “Za veslanje na savi, veslamo na travi” od 15 do 18 sati u suradnji s Kanu klubom Končar. Keramičarska radionica Sanje Fališevac bit će otvorena od 15 do 18 sati, pružajući posjetiteljima priliku da se izraze kroz umjetnost keramike.

KGZ-Knjižnica Savica donosi posebnu radionicu “Pričopecalište & spoj na slijepo” od 15 do 19 sati. Od 16 do 17.30 sati bit će organizirane tri različite radionice: “Livadna bauštela fantastičnih svjetova” od Društva za znanstvenu fantastiku SFera, “Joga u parku – učenje jezika kroz pokret” pod vodstvom Ive Đanović te “Nježna joga na stolicama za starije” pod vodstvom Branke Valčić. U terminu od 17.30 do 19 sati bit će održane dvije radionice: “Imena naših Ulica” na kojoj će se izrađivati ukrasno upotrebni predmeti, a voditi će ih Verice Stepić i Dolores Kranjčić Šantek, te “Ponesi dekicu i oslobodi pisca u sebi”, radionica pisanja pod vodstvom Branke Valčić.

17. izdanje festivala Q’Art Ilica: Središte Zagreba oživjelo umjetnošću, modom i glazbom

Q’ART festival-akcije prilike su za mlade umjetnike da pokažu svoje radove stoga će studenti sa Akademije Likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu i Tekstilno tehnološki fakultet sa Sveučilišta u Zagrebu imati priliku pokazati svoje talente. Q’ART u tvom KVARTU se održava drugu godinu za redom uz pokroviteljstvo i podršku Grada Zagreba i Ministarstva kulture i medija Grada Zagreba.

mšm

Foto: Ognjen Karabegović