/Rafael Dropulić Rafo i Božja slava band zapjevali najpoznatije duhovne pjesme

Rafael Dropulić Rafo i Božja slava band zapjevali najpoznatije duhovne pjesme

Proslava 10 godina duhovno-glazbenog projekta “Progledaj srcem” započela je danas pjesmom i druženjem na zagrebačkoj špici. Najpoznatije duhovne pjesme u srcu Zagreba zapjevali su Božja slava band i Rafael Dropulić Rafo i tako na najbolji način započeli odbrojavanje do dvaju slavljeničkih izdanja “Progledaj srcem” koja će se održati u Areni 24. i 25. svibnja.

“Neizmjerno me veseli sudjelovati i zapjevati na ovom glazbeno-duhovnom događaju i ove godine. Zaista su veliki plodovi i milosti proizašli iz projekta ‘Progledaj srcem’ tijekom ovih 10 godina za tisuće ljudi koji su na koncertima sudjelovali, tako i za nas izvođače i cijelo društvo”, rekao je pjevač i voditelj Rafael Dropulić Rafo.

Glavna informacija koja je zanimala mnoge prolaznike bilo je pitanje ‘Ima li još ulaznica?’. Organizatori su poručili kako su ulaznice za prvi otvoreni datum 25. svibnja rasprodane gotovo četiri mjeseca prije održavanja, a za 24. svibnja Arena je također već gotovo puna. Neki od okupljenih čak su najavili kako na “Progledaj srcem” dolaze na oba dana – jer kako kažu – ne žele propustiti ni jedan.

Zato je s veseljem dočekana informacija kako za 24. svibnja ulaznica ipak još ima, kao i za 25.svibnja kada su zbog velikog broja upita puštene i dodatne ulaznice za parter, kao i one u Fan pit zoni. Ulaznice je moguće nabaviti u Laudato galerijama ili na eventim.hr.

“S velikim uzbuđenjem i nestrpljenjem odbrojavamo dane do prvog dana ‘Progledaj srcem’ u Areni i veselimo se zajedništvu, molitvi i slavljenju. Pozivamo sve one koji još dosad nisu da požure kupiti svoje ulaznice jer nas zaista očekuju veliki slavljenički dani koji će se još dugo prepričavati”, poručila je Ksenija Abramović, glavna producentica “Progledaj srcem”.

FOTO: Progledaj srcem

Započelo je odbrojavanje

Odbojkaš Fran Peterlin s obitelji je zapjevao na zagrebačkoj špici zajedno s okupljenima i naglasio koliko je duhovna glazba prisutna u njegovoj svakodnevici, dodajući kako se veseli doći i na ovogodišnji “Progledaj srcem”.

“U našoj obitelji duhovna glazba sluša se svakodnevno – prije utakmica slušam ju kao molitvu u kojoj nalazim mir, na proslavama pjevamo i veselimo se, a čak u njoj uživa i kćerkica Rita. Progledaj srcem zapravo je veliko slavljenje, koje zaista svake godine okuplja najpopularnije izvođače duhovne glazbe i pravi je užitak doći i pjevati s tisućama ljudi.”

Na ovom duhovno-glazbenom spektaklu nastupit će 13 izvođača i četvorica svećenika, koji će voditi vrhunski duhovni i glazbeni program.  Duhovni program prvog dana, u petak 24. svibnja, predvodit će vlč. Dražen Radigović i Božja slava band na temu duhovne obnove “Vjera, praštanje i ozdravljenje” te p. Sebastian Šujević i Alan Hržica uz naslov “Duše Sveti, obnovi nas”, a u subotu 25. svibnja don Damir Stojić i Božja pobjeda održati će duhovnu obnovu pod nazivom “Isus je živ”.  Kao i prvog dana, drugi dio programa vodit će p. Sebastian Šujević i Alan Hržica uz program imenom “Rijeke žive vode, ozdravite nas”.

Najpopularniji izvođači

U slavljeničkom dijelu programa sudjelovat će jedni od najpopularnijih izvođača suvremene duhovne glazbe: Alan Hržica, Amorose, Božja slava band, fra Ivan Matić, fra Marin Karačić, Ivana i Marija Husar, Matej Galić, Rafael Dropulić Rafo, Sestre Palić, Stijepo Gleđ Markos, Vanessa Mioč, Zvonimir Kalić. Oni će animirati slavljenje uz svoje najpoznatije pjesme. Molitvu u slavljenju predvodit će don Mijo Grozdanić. Slavljeničkim sastavom ravnat će Goran Kovačić.

“Progledaj srcem”, kao jedan od najvećih ovakvih događanja u Europi, zaista je mnogo napravio za popularizaciju i razvoj suvremene duhovne glazbe u Hrvatskoj. Posebno je lijepo prisjetiti se našeg nastupa na prvom “Pogledaj srcem” u Hypo centru prije deset godina. Zahvalni smo prvenstveno Bogu što ćemo ga i ove godine slaviti u Areni, značaj ‘Progledaj srcem’, naglasila je Marina Matošević, članica Božja slava banda.

mšm

Foto: Progledaj srcem