/‘SILBA IMA SVOJE NOVINE’ U pripremi novi broj ‘Crtica s otoka’

‘SILBA IMA SVOJE NOVINE’ U pripremi novi broj ‘Crtica s otoka’

Prva dva broja “Crtica s otoka”, prvih DIY (“uradi-sam”) novina otoka Silbe, nastala su u ljeto 2018. i proljeće 2019. godine, kao rezultat jednotjednih radionica u organizaciji umjetničke platforme Silba Environment Art, treći broj ostvaren je u proljeće 2020., u uvjetima karantene, a u sada je u pripremi i četvrto izdanje otočnih novina.

Materijali za četvrti broj prikupljaju se do četvrtka, 29.travnja, na adresi e-pošte info@silba-environment-art.hr. Za HRT-ovu emisiju “Dobro jutro, Hrvatska” voditeljicom projekta Natasha Kadin je kazala:

“U skladu sa željom da se ideja ‘Crtica s otoka’ nastavi širiti i drugim otocima, malim i velikim, otvoren je poziv primarno žiteljima svih jadranskih otoka, (a zatim i ostalima koji na njima redovito ili povremeno borave, poznaju ih i vole), koji o svojim otocima imaju što za reći, napisati, nacrtati, fotkati, ukazati”.

Uredništvo otočkih novina potpisuju Natasha Kadin (SEA), voditeljica projekta i svojedobno novinarka, danas kustosica, producentica u kulturi i pokretačica lijepih priča, entuzijastica floralnog horoskopa i “vještica iz šume” i Nora Verde, književnica i novinarka, autorica pjesama i priča, brojnih tekstova i intervjua o glazbenim te društveno-kritičnim temama, prekaljena voditeljica radionica, ljubiteljica bezkofeinske kave i kuhanja pod vedrim nebom.

“Novine uređuju i Sven Sorić Hrvoje Spudić (“This Town Needs Posters”), dizajneri, umjetnici i odbjegli arhitekti, entuzijasti analognog tiska, autori dizajna i prijeloma novina na liniji Zagreb―Silba te Ena Jurov koja se bavi vizualnom komunikacijom kroz ilustraciju, strip i grafički dizajn i ona je nova snaga uredništva te je pristala na Silbu s Molata da unese svježe vizualne kurente u naše novine”, dodaje ekipa novina sa Silbe.

bkk

Foto: Facebook