/Spektakl na HRT-u: Grašo i Nina zapjevali i nakon dodjele Zlatnog Studija

Spektakl na HRT-u: Grašo i Nina zapjevali i nakon dodjele Zlatnog Studija

Na dodjeli nagrada ‘Zlatni Studio 2019.’ koja se održala u subotu u studiju “Anton Marti” Hrvatske radiotelevizije apsolutni pobjednik bio je Petar Grašo. Osim što je proglašen najboljim pjevačem, osvojio je nagradu i za hit godine.

Slavila je i Nina Badrić koja je proglašena pjevačicom godine. Dodjela je okupila brojne poznate osobe – uz pjevače, tu su bili glumci, novinari, glazbenici i sportaši, a dobra atmosfera na dodjeli nastavila se i na after partyju gdje su nastupili neki od pobjednika večeri.

Nagrade Zlatni Studio za televiziju, film, radio, kazalište i glazbu dodjeljuje Jutarnji list i to pod motom “Najbolji biraju najbolje”. Žiri i čitatelji su odabrali najbolja ostvarenja i osobe u ukupno 20 kategorija. 

Gala večer održana je pod voditeljskom palicom Daniele Trbović i Frane Ridjana, a publiku su zabavljali Petar Grašo, Vatra, Massimo, Nina Badrić i brojni drugi u aranžmanima Ante Gele.

Mogli smo uživati u odličnoj dramaturgiji ovog TV spektakla koji se sastojao od reda pjesme i reda nagrada. Među prezenterima bili su Marko Tolja i Mia Dimšić , Iva Mihalić i Stjepan Perić, Ljudevit Grgurić Grga i Doris Pinčić Rogoznica, Mila Elegović i Goran Grgić te Mirko Fodor, Marijana Batinić i Saša Kopljar. Posebno su bili duhoviti Marko Tolja i Mia Dimšić, kao i posljednji prezenterski trojac.

Užarenu atmosferu publici je priuštio band aid “Vatreni Studio”, u čijem su zboru viđeni mnogi sportaši poput Joška Jeličića i Stipe Žunića. I Miroslav Blažević Ćiro zdušno je pratio Zaprešić boyse i band aid. Na dodjeli su još zapjevali Petar Grašo, Nina Badrić, Franka Batelić, Marko Tolja, Zrinka Cvitešić, Mirjana Bohanec-Vidović, Saša Lozar, Ivana Mišerić…

Pjevač godine je Petar Grašo, dok je pjevačica godine Nina Badrić. 

“Kaže se da mi trajemo dok traje pljesak publike, i zato vam puno hvala,” rekla je Nina Badrić po preuzimanju nagrade.

Petar Grašo je istaknuo kako mu nagrada puno znači jer je riječ o glasovima publike te dodao:

“Niti jedna nagrada ne smije biti toliko teška da prekrije radost kojom se stvara glazba”.

Hit godine je “Ako te pitaju” Petra Graše kojemu je ovo bila druga nagrada iste večeri.

“Za mene je ovo jako važno. Glazbu radim s radošću i zahvaljujem svojim autorima Tonćiju i Vjekoslavi”, rekao je Grašo.

Grupa godine su Zaprešić Boys, a za koncert godine je nagradu dobio koncert Prljavog kazališta na nogometnom stadionu u Kranjčevićevoj. Za igrani je film godine publika odabrala Osmog povjerenika, a za filmskog glumca godine Janka Popovića Volarića. 

Nagradu za najbolju glumicu osvojila je pak Nadia Cvitanović, zvijezda serije “Na Granici”, dok je radijski glas godine Robert Ferlin, a radio godine Otvoreni radio.

Zrinka Cvitešić i Marko Tolja

Za TV Emisiju godine proglašena je emisija Nove TV “Provjereno”. U kategoriji TV zabave godine nagrađena je HRT-ova emisija “A strana”. Reality show godine je Život na vagi, a serija “Na granici” je serija godine po izboru publike. 

U kategoriji TV voditelj/voditeljica pobijedio je Zoran Šprajc, a TV novinar godine je Andrija Jarak koji je nagradu posvetio preminuloj kolegici s Nove TV Tatjani Krajač.

Kao predstava godine odabran je Gavellin komad Rikard III, a za kazališnu glumicu Nina Violić. Milan Pleština osvojio je nagradu za glumca godine, dok je nagradu Novo lice u kazalištu osvojila mlada glumica varaždinskog HNK-a – Elizabeta Brodić.

Naša novinarka s Petrom Grašom, Zoricom Kondžom i Ninom Badrić

Na kraju su se svi nagrađeni popeli na pozornicu, a odlična atmosfera nastavila se i nakon dodjele. Na after partyju okupio se velik broj poznatih, a uz mlade pjevače iz A strane, nekoliko pjesama su otpjevali Petar Grašo i Nina Badrić.

Poznate su se dame na dodjeli pojavile u raznim kreacijama- od raskošnih toaleta do ultra kratkih haljina te odijela, a naša se novinarka pojavila u haljini dizajnerice Ivane Bilić koja stoji iza domaćeg brenda Royal Bride.

Naša novinarka u dizajnu Royal Bride i Edin Mahmuljin, nominiran za TV novinara godine

Maja Šubarić Mahmuljin

Foto: generacija.hr