/VIDEO ‘Gospina violinistica’ iz Rumunjske zapjevala na hrvatskom i oduševila svećenika iz Rijeke

VIDEO ‘Gospina violinistica’ iz Rumunjske zapjevala na hrvatskom i oduševila svećenika iz Rijeke

Video u kojem Melinda Dumitrescu iz Rumunjske, poznatija kao ‘Gospina volinistica’, pjeva marijansku pjesmu na hrvatskom jeziku obišao je društvene mreže i izazvao pravo oduševljenje. Melinda koja inače djeluje u Međugorju oduševila je patera Ivana Dominika Iličića. Ovaj mladi dominikanac iz samostana sv. Jeronima u Rijeci na svom je Facebooku objavio video u kojem su zajedno zapjevali, a pogledalo ga je već sada više od 10.000 ljudi.

Melinda Dumitrescu je akademski obrazovana violinistica iz Rumunjske koja većinu vremena živi i djeluje u Međugorju te predivnim zvucima na violini animira klanjanja i razne duhovne susrete.

Ovih je dana u posjetu Riječkoj nadbiskupiji te je u Domu pastoralnih susreta u Lovranu s Rolandom Patzleinerom održala jedan mali koncert.

“Pozdrav i Božji blagoslov. Radost mi je uvijek susresti “Gospinu violinu” Melindu Dumitrescu, predragu sestru u Kristu”, napisao je fra Ivan Dominik na svom Facebooku i podijelio video u kojem Melinda prelijepo svira, ali i pjeva na hrvatskom jeziku.

“Ona neumorno služi u Međugorju pri animiranju klanjanja i različitih seminara i posebno misa na engleskom jeziku. Govori skoro 10 jezika od kojih je i hrvatski i pjeva na svakomu od njih. U Hrvatskoj je trenutno na kratkom odmoru i ubrzo se vraća u Međugorje gdje će, kao i uvijek, biti u orkestru Mladifesta”, rekao nam je fra Ivan Dominik.

Njihov video je pregledan 10.714 puta. Ima već 500 lajkova i gotovo 50 pozitivnih komentara oduševljenih vjernika.

U videu pater Ivan Dominik i Melinda zajedno pjevaju o Mariji našoj majci i Kraljici mira. Osim što lijepo pjeva, Melinda se na hrvatskom jeziku zahvalila na prilici da svira i pjeva za sve naše vjernike.

“Božji blagoslov želim” i “Predivno. Bog neka Vas blagoslovi” samo su neki od brojnih pozitivnih komentara.

Maja Šubarić Mahmuljin

Foto: FB (fra Ivan Dominik Iličić)