/VIDEO Hrvatska umjetnica obradom hita Michaela Jacksona šalje poruku nade

VIDEO Hrvatska umjetnica obradom hita Michaela Jacksona šalje poruku nade

Ivana Galić, svestrana vokalna umjetnica i pedagoginja te magistra vokalne izvedbe s prestižnog londonskog Royal College of Music, u suradnji s glazbenicima obradila je, u nemogućim uvjetima, poznati hit Michael Jacksona “Heal the world”. 

“Koncerti uživo su utihnuli, ali glazba živi u nama, uvijek. S dragim prijateljima, vrhunskim glazbenicima zajednički smo, svatko iz svog doma, dali svoj maksimum kako bi u ovo doba kada nam svima nedostaje stvarnog ljudskog kontakta ostvarili kontakt putem glazbe uz pjesmu Heal the world”, poručila je Ivana Galić. 

Poznati hit predstavlja ideju ljubavi, ljudskosti i pozitive ističe Ivana Galić, inače idejna začetnica ovog virtualnog glazbenog koncerta nade koja ujedno potpisuje i aranžman pjesme te uz Zorana Puljeka vokalne aranžmane.

S njom u vokalnoj izvedbi sudjeluje i mlada Dora Pletikosa, te prateći vokali Sandra RadovićSanja NeralićKlementina VodušekAna Kolega i Jasenka Čerin.

Aranžmane za vokal, te zbor potpisuje Zoran Puljek, a za violinu Mario Jagec. Vokalnu izvedbu na gitari prati Darko Horvat, na basu Mario Jagec, sopran saksofonu Josua Kovačević, klaviru Darko Golubić, violini Ines Jagec te na djembe bubnjevima Commi Balde iz Senegala sa zagrebačkom adresom. Za montažu zvuka pobrinuo se Zoran Puljek, a za video montažu Marko Pletikosa

Ivana Galić, inače poznata cross vokalna pedagoginja koja podučava klasičnu tehniku, belting tehnike te tehnike popularnih žanrova organizirala je i online glazbene radionice “Oslobodi svoj glas”, za sve koji žele početi učiti pravilno pjevanje ili samo žele usavršiti svoja znanja.

Više informacija na ivanagalic.com mrežnim stranicama.

“U ovo vrijeme kada smo izolirani i kada nam realno još više treba zdravog odnosa prema samom sebi i drugima, glazba, točnije naš glas je naš prirodni ispušni ventil kako bi ovu tešku situaciju, što od korona virusa, što od potresa u Zagrebu, pretvorili u nadu za budućnost”, zaključuje Galić. 

Kako se navodi u njegovom opisu, video je nastao u svrhu podizanja morala u vrijeme nakon potresa u Zagrebu i COVID-19 krize.

mšm

Foto: