/Zašto ne možemo ostvariti željenu ljubav? ‘Iza paravana’ dobro će nas nasmijati, ali i natjerati da se zapitamo

Zašto ne možemo ostvariti željenu ljubav? ‘Iza paravana’ dobro će nas nasmijati, ali i natjerati da se zapitamo

Nova predstava Kazališta KNAP „Iza paravana“ na daske koje život znače donosi životnu i nadasve dirljivu priču o nesuđenoj ljubavi koja se događa sasvim spontano. Predstava je to u kojoj se publika može prepoznati, zapitati, ali i dobro nasmijati.

Autorski tekst Dore Delbianco i u režiji Tihane Strmečki humoristična je drama koja je premijerno izvedena 20. siječnja ove godine, a u njoj nastupaju Katarina Baban i Vladimir Posavec Tušek. Oboje glumaca odlično se snašlo u svojim ulogama, a energija između njih gotovo je opipljiva.

Radnja se vrti oko mlade pacijentice Andree, inače hipohondrice opsjednute panikama i strahom od mogućih nesretnih završetaka i doktora Babića, ciničnog radiologa, supruga i oca koji zna što je nesretan brak te ga malo toga veseli.

Ovo dvoje po mnogočemu sasvim drugačijih likova susreće se jednom godišnje u ordinaciji gdje se događaju sudbonosni pregledi, i to u raznim fazama njihovih života. Među njima postoji privlačnost, no nedostaje pravi trenutak i malo hrabrosti za sretan kraj.

Promjene iz godine u godinu

Katarina Baban uvjerljiva je kao žena u potrazi za pravom ljubavi. Ona je željna pažnje i stabilnog odnosa s muškarcem. Vješto je na sceni utjelovila lik koji žudi za osobom koja će je željeti i kojoj će biti važna. Od zanesene djevojke pred udajom, preko prevarene supruge i majke, ona se iz godine u godinu mijenja – kako iznutra, tako i izvana.

Vladimir Posavec Tušek se odlično snašao u ulozi čovjeka kojem je medicina smisao života, čovjeka koji iza sebe ima nesretan brak i koji više ne pronalazi sreću niti male životne radosti. Ne usuđuje se ponovno voljeti, ali ipak ima želju za bliskošću. Hoće li njih dvoje pronaći sreću ili ne? Zašto ne možemo ostvariti ljubav kakvu bismo željeli?

„Iza paravana“ predstava je u kojoj možemo prepoznati vlastite borbe i slabosti,  a ljubav kao tematika je bezvremenska. Iza ovog novog uprizorenja na sceni KNAP-a kao scenografkinja stoji Liberta Mišan, kostimografkinja je Angela Runje, a dizajnerica Nina Bačun. Predstava je ostvarena je uz podršku udruge „Sve za nju“ te promiče važnost ženskog zdravlja i prevencije.

‘SORRY’ Predstava Bobe Jelčića koja nas uvodi u ‘Gradić Peyton’ oduševila na 47. Danima satire

Predstava je na rasporedu 28. ožujka te 6. i 19. travnja 2024. godine.

Maja Šubarić Mahmuljin

Foto: Ivan Mihaljević/Unimedia/KNAP