/‘FOTO’ Održan 64. Humanitarni bal medicinara: ‘Sretni smo što je naš ‘mali’ studentski projekt djeci omogućio ljetni kamp’

‘FOTO’ Održan 64. Humanitarni bal medicinara: ‘Sretni smo što je naš ‘mali’ studentski projekt djeci omogućio ljetni kamp’

64. Humanitarni bal medicinara održan je 13. svibnja 2023. u Kristalnoj dvorani Hotela Kvarner u Opatiji. Riječ je studentskom projektu s najdužom tradicijom na Sveučilištu u Rijeci koji je humanitarnog karaktera. Ove godine Bal su posvetili humanitarnoj akciji „kampiRAJ i profitiRAJ“ Riječke Udruge UZOR i prikupili nešto više od 5.000 eura. Više o samom balu, atmosferi i plemenitom cilju otkrila nam je Lana Oštro, studentica pete godine medicine i voditeljica Humanitarnog bala medicinara.

“Bal djeluje već dugi niz godina pod vodstvom studenata medicine koji volonterskim radom i pod motom „Pjesmom i plesom za bolje sutra“ organiziraju ovaj posebni događaj. Tradicija je da na otvorenju Bala medicinari otplešu valcer u krinolinama i frakovima i latino ples. Riječ je o našem ‘malom’ studentskom projektu humanitarne naravi koji okuplja preko 700 uzvanika”, započela je Oštro.

Ove je godine, dodala je, nastupila Lana Jurčević uz svoj bend kao početak njene nadolazeće turneje, a među uzvanicima su se našli i dekan MedRi, izv.prof.dr.sc. Goran Hauser, dr.med. uz ostatak uprave fakulteta, voditelj Plesne škole Dansel Elio Bašan te Ana Fabijan i Maša Komadina iz Udruge UZOR.

Jedna divna suradnja

Bal je održan sa svrhom prikupljanja sredstava za Riječku udrugu UZOR i njihovu humanitarnu akciju „kampiRAJ i profitiRAJ“, stoga im je tijekom večeri uručena donacija u iznosu 5.044,96 eura kojom će udruga odvesti oko 20 djece na ljetni kamp u trajanju pet noćenja.

Na naš upit zašto baš Udruga UZOR, Oštro je odgovorila:

“Kada sam u siječnju ove godine tražila kome bih posvetila ovogodišnji Bal, naišla sam na humanitarnu akciju Udruge UZOR „kampiRAJ i profitiRAJ“. Svidjelo mi se što je akcija već formirana, potreban iznos bio je jasno definiran i naglašeno koliki iznos donacije čemu doprinosi. Primjerice,10 eura je za jedan obrok po djetetu, 200 eura smještaj jednog djeteta itd. Nastavila sam istraživati djelovanje udruge, javila im se i tu priča kreće. Ana Fabijan iz udruge me povratno kontaktirala, upoznale smo se i počela je jedna divna suradnja. Članovi udruge su nam se i pridružili na Balu gdje smo se odlično zabavili”.

Bal je tradicionalno otvoren izvedbom valcera u režiji medicinara odjevenih u krinoline i frakove.

“Potom je uslijedio paso doble u izvedbi studentica medicine, a za kraj otvorenja su Bartol Brusić i Nikol Car iz Plesne škole Dansel otplesali dvije točke. Sudionike je zabavila Lana Jurčević uz bend te DJ Zdrave, a prisutni su imali prilike koristiti usluge Fotkaone – photo booth i snimanje 360 stupanjskih videa. After party Bala održan je u AZURA – Lounge I Eat I Club”, napomenula je Oštro.

‘Svi su se odlično proveli’

A kakvi su dojmovi studenata?

“Koliko sam čula, svi su se odlično proveli, a atmosfera to potvrđuje. Sretna sam što smo uspjeli prikupiti potrebna sredstva i omogućiti djeci ljetni kamp. Mogu reći da smo dali 100 posto i zadovoljna sam kako je Bal prošao!”, poručila je Lana Oštro za kraj.

Napomenimo još kako su važnost ove humanitarne akcije prepoznali pokrovitelji Bala: Medicinski fakultet u Rijeci, Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci, Primorsko-goranska županija, Rotoplast d.o.o., Vinotel Gospoja i Plava Laguna d.d.

Kako je to izgledalo prethodnih godina možete pogledati na web stranici.

Maja Šubarić Mahmuljin

Foto: Foto Kurti/Daniel Kurti