/Malena Lava dobila nuspojavu koju ima četvero djece na svijetu: ‘Najgore je prošlo, a sad možemo u nove pobjede’

Malena Lava dobila nuspojavu koju ima četvero djece na svijetu: ‘Najgore je prošlo, a sad možemo u nove pobjede’

Mala Lava, koja se trenutno nalazi u SAD-u na liječenju, dobila je rijetku nuspojavu nakon što je primila terapiju za spinalnu mišićnu atrofiju, javila je njezina majka na svojem Facebook profilu.

“Neki od vas imaju oko sokolovo pa su primijetili ili osjetili da nešto nije kako treba. Nekoliko dana nije nas bilo. Lava je nakon doziranja uz sve nove napretke dobila i nuspojavu Zolgensme koja se zove TMA trombocitopenija. Ona. Posebna kao i uvijek”, započela je objavu majka djevojčice koja je ujedinila Hrvatsku u cilju da se skupi novac za njezin put u SAD, budući da u Hrvatskoj nije mogla dobiti revolucionarni lijek.

“Nije ušla u onih 98 posto koji kao nuspojavu imaju jetrenih problema, ali zato je ušla u onu – četvero djece na svijetu s ovom nuspojavom nakon doziranja genskom terapijom Zolgensmom. Proveli smo četiri dana u bolnici, bilo je traumatično i jako smo se prepali, osijedili i zabrinuli – ali sad smo već doma i dobro smo. Ona je dobro! Najgore je prošlo, a sad možemo u nove pobjede. Još jači, mudriji, pažljiviji i zahvalniji nego ikada”, dodala je.

Podsjetimo, malena Lava nalazi se na liječenju u Americi, gdje je primila gensku terapiju Zolgensmu, koja bi trebala zaustaviti progresiju bolesti s kojom se bori, spinalne mišićne atrofije.

mšm

Foto: Facebook/Petrunjela Petrušić