/Savez mladih poziva na kulturni projekt ‘Lanterna’: Oduševite se pisanom riječi!

Savez mladih poziva na kulturni projekt ‘Lanterna’: Oduševite se pisanom riječi!

Kreće novi ciklus kulturno – edukcijskog projekta ‘Lanterna’ kojeg organizira Svjetski savez mladih Hrvatska u Zagrebu. Lanterna je program sastavljen od šest radionica i završnog događaja “Vitraj odvažnih” na kojem će gostovati uvaženi hrvatski umjetnici i književnici. Projekt će trajati od 28. travnja do 7. lipnja, a prijave traju do 22. travnja 2019. godine.

Cilj projekta je osvijestiti mlade o važnosti kulture te ljepoti i važnosti hrvatskih književnih tekstova za osobni razvitak, educirati ih o temeljnim ljudskim vrijednostima kao što su ljudsko dostojanstvo i sloboda, osvijestiti ih o važnosti međuljudskih odnosa i solidarnosti te im dati priliku da u međusobnoj raspravi nauče slušati i argumentirano iznositi svoja razmišljanja.

Lanterna je projekt koji dopušta mladoj osobi da se iznova oduševi jednostavnošću i mudrošću kojom zrači pisana riječ. Sastavljen je od šest radionica i završnog događaja “Vitraj odvažnih”.

Radionice se održavaju na tjednoj bazi u trajanju od dva sata, a mjesto održavanja edukacije je Gundulićeva 12 u Zagrebu.

Projekt završava 7. lipnja 2019. panelom pod nazivom “Vitraj odvažnih” u Školskom muzeju u Zagrebu na kojem će gostovati uvaženi hrvatski umjetnici i književnici te će polaznicima Lanterne govoriti o odabiru pisanja kao svom autentičnom znanju i o brojnim drugim temama koje će mladi otkrivati kroz samu edukaciju.

Prijave su otvorene do 22. travnja 2019. godine na sljedećoj poveznici: https://forms.gle/vVY7MLytCy41XigZ7

Više informacija o projektu možete saznati ovdje.

Podsjetimo, Svjetski savez mladih Hrvatska (SSMH) neprofitna je organizacija koja okuplja mlade s različitih interesnih područja u dobi od 18 do 30 godina. To e velika zajednica prijatelja se u vlastitom životu trude živjeti iskustvo ljudskog dostojanstva te to iskustvo donijeti društvu kroz aktivnu zauzetost za dobro druge osobe.

SSMH želi stvoriti poticajno okruženje za cjeloviti razvoj ljudske osobe i stvarati sadržaje koji će omogućiti formaciju mladih u intelektualnom, psihološkom, društvenom i duhovnom aspektu te ih osposobiti za preuzimanje odgovornosti za dobro zajednice i izgradnju civilizacije u skladu s temeljnim ljudskim vrijednostima.

mšm

Foto: SSMH