/Viliam Prodan na premijeri hita ‘Race for Glory’: ‘Film je vjerno prenio romansu i draž ovog sporta’

Viliam Prodan na premijeri hita ‘Race for Glory’: ‘Film je vjerno prenio romansu i draž ovog sporta’

U Kaptol Boutique Cinema u ponedjeljak navečer je održana premijera filma “Race for Glory: Audi vs. Lancia” u organizaciji WRC Croatia Rally koja je okupila brojne ljubitelje ovog oktanskog sporta. Viliam Prodan, jedan od najuspješnijih hrvatskih relijaša oduševio se kako organizacijom tako i produkcijom filma, za kojeg kaže da je vjerno prenio romansu i draž ovog sporta.

“Posebno mi je drago da se organizator Croatia Rally odlučio ovu premijeru filma kakav se rijetko viđa na velikom platnu napraviti i kod nas. Dvoboj dviju relijaških i automobilskih ikona, Audija i Lancije kroz ovaj film prenose svu emociju, strast i želju za pobjedom u najtežoj automobilističkoj ligi na svijetu, WRC-u.

Ovaj film donio je radnju koja prikazuje intenzivnu bitku između dvaju automobilskih divova tijekom Svjetskog prvenstva u reliju 1983. godine, tijekom žestokog rivalstva između Njemačke (Audi) i Italije (Lancia).

Viliam dodaje kako je film vjerno donio prikaz napetosti između samouvjerenih i perfektnih u pripremi Nijemaca i s druge strane snalažljivih Talijana koji su pokazali da su spremni na sve.

Spremni na sve

“U današnje moderno vrijeme takve igre nisu moguće kao što su tada bile, ali zato, romansa i draž sporta koje su tad postojale bojim se da nećemo više uživati u njima”, rekao je Prodan.

Situacija u rally-u danas je drugačija. Odnosi s vozačima uvijek su profesionalni i nema nekih trzavica, bez obzira na vrstu natjecanja ili lige, ističe Viliam Prodan. “Sve se rješava sportski – na utrci. Tu imamo priliku pokazati sportsko rivalstvo, a izvan smo svi zajedno u dobrim odnosima. Fair play je nešto što iznimno cijenim još od malih nogu kad sam trenirao nogomet, tako da sam te sportske vrijednosti prenio u rally.”

Obiteljski odmor na Azurnoj obali: Viliam Prodan na Formuli 1 u Monte Carlu

Viliam Prodan ove će godine zajedno sa suvozačem Markom Stiperskim biti jedan od hrvatskih predstavnika na WRC Croatia Rallyu koji će se održati od 18. do 21. travnja 2024. 

mšm

Foto: promo