/Vlatko Štampar priredio vrhunsku večer smijeha: Još jednom oduševio nastupom pred prepunim Lisinskim!

Vlatko Štampar priredio vrhunsku večer smijeha: Još jednom oduševio nastupom pred prepunim Lisinskim!

Dočekan s velikim pljeskom, Vlatko Štampar oduševio je i drugom večeri rasprodani Lisinski koji je 17. travnja 2024. dva sata odjekivao smijehom. Uz najbolje, najbrutalnije i najiskrenije fore ovaj međimurski komičar tako je proslavio 15 godina uspješne stand-up karijere s dva rasprodana nastupa u zagrebačkoj dvorani Vatroslav Lisinski. Publika, u kojoj je bilo muškaraca i žena svih generacija, gromoglasnim je pljeskom za kraj nagradila Štampara, a gotovo čitavo vrijeme kroz nastup mogao se čuti glasan smijeh.

Oba spola očito su se prepoznala u forama koje se bave muško-ženskim razlikama, ljubavnim odnosima, doživljajima s putovanja, obiteljskim zgodama i nezgodama, odgojem današnje djece, odrastanjem na selu i ostalim stvarima koje čine našu svakodnevicu. No bile su to samo neke od brojnih tema koje su bile na Vlatkovom bogatom repertoaru. Još je jednom ovaj komičar uspješno svojom prepoznatljivom gestikulacijom, imitacijama zvukova i glasova te urnebesnom mimikom lica začinio vrhunske materijale.

Za brojne je fore inspiraciju pronašao u vlastitom životu – od djetinjstva provedenog u Čakovcu pa sve do života u Zagrebu sa svojom dugogodišnjom djevojkom. Našalio se tako na račun seoskog mentaliteta, običaja poput kolinja, odgojnih metoda svojih roditelja, majčine velike brige za svog sina, zatim maratonskih putovanja autobusom, svađa s djevojkom oko higijene u njihovom domu, odnosa među prijateljicama, ali i situacija koje su ga šokirale poput nasrtaja tinejdžera na vlastitu majku u dućanu.

Za potpuni doživljaj zaslužna je jedinstvena scenografija pozornice koja je pričala svoju priču kroz tri panoa sa slikama koje je sam Vlatko naslikao, a koja su prikazivala tri mjesta koja su obilježila njegovu karijeru: Klub Purgeraj, Sax i Studio smijeha u Vlaškoj. Naime, njegov je dugogodišnji hobi crtanje, što je napomenuo svojoj publici.

Odmak od svakodnevice

Tijekom čitave večeri Vlatko je bacao šalu za šalom i poput kakvog glumca držao pažnju gledatelja puna dva sata te im priuštio nezaboravnu večer koju će zasigurno pamtiti, ali i privremeni odmak od svakodnevnih problema koji nas tište. Više je puta u večeri naglasio kako uživa u svom poslu i kako je važno raditi ono što voliš i ne slušati što ti drugi govore već slijediti svoje snove.

U publici je bilo onih koji su na Vlatku bili prvi put, kao i onih koji ga prate cijelu karijeru – svima njima Vlatko se na završetku zahvalio riječima.

“Devedeset osam posto moje karijere ovih 15 godina gradili ste vi koji ste dolazili na moje nastupe i pričali drugima. Za mene je to značilo 15 godina pisanja fora i konstantnog razmišljanja kako mogu raditi ono što najviše volim, a to je nasmijavati vas. Imam osjećaj da sam tek krenuo i nadam se da me čeka još barem novih 15 godina”.

Zahvalio se svima koji su izdvojili svoj novac i vrijeme da dođu na ovu večer smijeha te poručio da slobodno prenesu drugima svoje dojmove, posebice ako su pozitivni.

Nasmijava cijelu Hrvatsku

U dosadašnjoj karijeri Vlatko Štampar napisao je 5 stand-up specijala: Bratec je trd, Štamparska greška, Odraslost, Bolja polovica i Zabezeknut, a na jesen u planu je i novi, 6. specijal. Kroz ovih ukupno 10 sati vrhunskih materijala i fora, Vlatko Štampar do suza već 15 godina postojano nasmijava cijelu Hrvatsku i regiju tako, da se za njegove nastupe uvijek traži ulaznica više.

Umjetnička pozornica i najbolje fore Vlatka Štampara oduševile rasprodani Lisinski

Tako je bilo i za brojne gradove turneje “Best of – Vlatko Štampar”, te one koji ga još očekuju – Omišalj i Split. Vjerujemo kako će i u tim gradovima svojim nastupom oduševiti svoju vjernu publiku, ali i one koji će ga prvi puta gledati.

Maja Šubarić Mahmuljin

Foto: Marino Mislav Pejčinović