/Zagrepčani imaju novu uslugu prijevoza: Ime vozila izabrano u čast nezaboravnog filmskog lika

Zagrepčani imaju novu uslugu prijevoza: Ime vozila izabrano u čast nezaboravnog filmskog lika

Grad Zagreb pokreće pilot uslugu besplatnog javnog prijevoza u pješačkoj zoni središta grada. Prijevoz malim električnim vozilima “Fulir“ bit će dostupan od subote, 15. lipnja, omogućujući građanima i turistima ekološki prihvatljiv način kretanja.

“Fulir je više od usluge prijevoza. To je korak prema održivijem, pristupačnijem i srdačnijem Zagrebu koji će mnogima olakšati svakodnevicu i poboljšati kvalitetu života u centru”, rekao je gradonačelnik Tomislav Tomašević objasnivši da je usluga prvenstveno namijenjena starijim osobama, teže pokretnim osobama i osobama s invaliditetom, ali će biti dostupna i ostalim građanima i turistima.

Mali električni automobili kapaciteta 5 putnika plus vozač, bit će dostupni od 8 do 20 sati, vikendom i praznicima sve do kraja listopada.

Foto: Pixabay

Besplatna usluga

Usluga je besplatna i može se naručiti putem telefona na brojeve 091/1111-425 i 091/1111-426. Vozači će sami odgovarati na pozive i dogovarati lokacije i rute.

Naziv “Fulir” izabran je u čast nezaboravnog lika iz najzagrebačkijeg filma “Tko pjeva zlo ne misli”, a koncept je inspiriran uspješnim modelom “Kavalira” u Ljubljani.

Dobra vijest za vozače starije od 65: U ovom će gradu parkiranje plaćati samo jedan euro mjesečno!

Uslugu prijevoza će pružati Zagrebački električni tramvaj d.o.o.

mšm

Foto: Grad Zagreb