/Dobra vijest za vozače starije od 65: U ovom će gradu parkiranje plaćati samo jedan euro mjesečno!

Dobra vijest za vozače starije od 65: U ovom će gradu parkiranje plaćati samo jedan euro mjesečno!

Dok brojni gradovi parkiranje naplaćuju po satu, često po cijeni većoj od jednog eura, Grad Belišće osigurao je povlastice za starije građane. Tako će svi stariji od 65 godina parkiranje plaćati svega jedan euro mjesečno, a na raspolaganju im je polugodišnja karta za šest i godišnja karta za 12 eura.

Rezultat je to izmjene odluke o visini naknade za parkiranje koju su ovih dana usvojili gradski vijećnici. Inače, cijena po satu iznosi 0,40 eura u prvoj i 0,30 eura u drugoj zoni u Belišću.

Gradsko vijeće Grada Belišća usvojilo je ovih dana izmjene i dopune Odluke o parkirnim zonama i visini naknade za parkiranje na javnim parkiralištima. Stanari u prvoj zoni naplate parkiranja, kao i zaposlenici tvrtki s više od sto zaposlenih, mjesečnu će kartu moći kupiti za pet eura. Polugodišnja karta je 30, a godišnja 60 eura. Ipak, najveću povlasticu dobili su građani stariji od 65 godina. Oni će parkirati moći za samo jedan euro mjesečno, piše Mirovina.hr.

Foto: Pixabay, ilustracija

Mogu parkirati čitavu godinu

“Za osobe koje su napunile 65 godina i više predložili smo cijenu od eura za mjesec, odnosno šest eura za šest mjeseci i 12 eura za godišnju kartu, rekao je na sjednici Gradskog vijeća upravitelj Službe za organizaciju parkirališta i naplatu parkiranja, Marko Anić.

Velik odaziv na peticiju za veće mirovine: Čak 33.500 potpisa umirovljenika za novu Vladu

Izvrsna je to vijest za umirovljenike koji će moći parkirati po simboličnoj cijeni, što nije praksa u većini gradova. Naime, cijena parkinga po sati često prelazi iznos od jednog eura koji će stariji Belišćani izdvajati za parkiranje tijekom čitavog mjeseca bez ograničenja.

mšm

Foto: Pixabay, ilustracija