/‘DNEVNI BORAVAK NA RIJECI’ Turistička, gastro, sportska i kulturna manifestacija na Kupi i Mrežnici

‘DNEVNI BORAVAK NA RIJECI’ Turistička, gastro, sportska i kulturna manifestacija na Kupi i Mrežnici

Na Mrežnici i Kupi, samo 45 minuta vožnje automobilom iz Zagreba i 20 minuta iz Karlovca, posjetitelje očekuju nove ljetne gastro – turističke lokacije. Uz obale rijeka Karlovačke županije uz prirodu, razne sportske sadržaje i bogat program posjetitelji će sve do kraja kolovoza moći uživati i u bogatoj gastronomskoj ponudi. Ivana Vukmanić (Restoran DP) svojedobna pobjednica Kupa kuhara i najbolji amaterski kuhar Ivan Medić (ispred Restorana Žganjer) koji je pobijedio u HRT-ovom televizijskom showu “Kuhan i Pečen” zaduženi su za vrhunske jelovnike.

“Dnevni boravak na rijeci” nova je manifestacija koja uz bogatu gastronomsku ponudu i jedinstvene lokacije uz rijeku Kupu i Mrežnicu dovodi posjetitelje, ljubitelje mikro turističkih lokacija i raznolike ponude na obiteljska i prijateljska druženja. Manifestacija je započela “Dnevnim boravkom na Mrežnici” koji je prošlog ljeta bio hit destinacija cijele Karlovačke Županije, a ovog ljeta se nastavlja novom lokacijom – “Dnevnim boravkom na Kupi”, koji se smjestio na Gradskom kupalištu Slave Raškaj u Ozlju s ciljem vraćanja kupača na rijeku Kupu i organiziranja kvalitetnog provođenja slobodnog vremena za djecu, mlade i odrasle.

Osim toga, cilj “Dnevnog boravka na Kupi” jest doprinijeti turističkoj infrastrukturi, kupališnom turizmu i općenito turističkim aktivnostima vezanima za rijeke. Program su omogućili Grad Ozalj i Turistička zajednica područja Kupa u organizaciji Izvan fokusa d.o.o. te u partnerstvu s Restoranom Žganjer. Dnevni boravak na rijeci kao manifestacija na ovaj način objedinjuje gastronomsku ponudu i prirodne ljepote cijele Karlovačke županije.

Dnevnik boravak na Kupi

“Dnevni boravak na Kupi” kreće od 3. lipnja. Gosti će u sklopu Restorana Žganjer imati priliku isprobati tradicionalnu kuhinju spremljenu na moderan način. Nezaobilaznu janjetinu u street food izdanju i vrhunski autorski burgeri će kroz prilično neočekivane kombinacije ispričati gastro osobitosti kraja. Posjetitelji će u Dnevnom boravku na Kupi janjetinu grickati u uštipcima, teleći jezik u burgeru, bijeli papar u torti, a đumbir i špek u štrudli.

Obzirom na povijesnu baštinu i Stari grad Ozalj koji je svojedobno bio dom Zrinskih i Frankopana, pojedina jela iz jelovnika inspirirana su receptima iz dvorske kuhinje. Primjerice torta Katarina Zrinski izvorni je recept upravo Katarine Zrinski, što znači da će posjetitelji nepcima okusiti povijest. Slasne delicije u jelovniku za posjetitelje osmislio je Ivan Medić – pobjednik HRT-ovog show-a “Kuhan i pečen”. Ponudu će još dodatno obogatiti i gastro događanja vikendom stoga gosti mogu očekivati radionice pripreme hrane u velikim loncima, janjetina party na kotačima, vinske promocije, degustacije umaka i slično.

No, uz sjajnu gastronomsku ponudu, ova lokacija će dovoditi ovisno o epidemiološkim mjerama i popratne programe za obitelji, djecu, ali i one večernje. Tako će se u programu “Dnevnog boravka na rijeci” naći filmske projekcije, mini koncerti, izložbe, sportska tradicionalna natjecanja, natjecanja za djecu itd. U vikendu otvaranja nastupit će u petak Damir Biondić Bronz, u subotu Zabavni centar Čarobna šuma, a u nedjelju koktele će pripremati “Cocktails by Nik”.

Ljubitelji sporta imat će priliku veslati u kajacima na rijeci Kupi, a dostupne će biti i SUP daske. Oni koji vole istraživati na kotačima moći će unajmiti i bicikle. Osim što se može pohvaliti prirodnim ljepotama, ova destinacija ima zavidnu kulturnu baštinu koju objedinjuje povijesni dvorac. Stari grad Ozalj, osim što je poznat po Zrinskim i Frankopanima, njegove zidine su bile i neolitička nastamba Lenđanske kulture koja potječe iz 3000. godine prije Krista, a u njemu su pronađeni i nalazi iz rimskog doba. Na vidikovcu Starog grada nudi se pogled na rijeku Kupu, ali i poznatu hidroelektranu Munjara. Raznolika i bogata gastronomska ponuda koja na moderan način baštini povijest ozaljskog kraja u kombinaciji s atraktivnom lokacijom kupališta te raznolikim popratnim programom zasigurno su dobitna kombinacija za posjetu “Dnevnog boravka na rijeci Kupi”.

bkk

Foto: Izvan fokusa