/Emotivna oda: Kći Mustafe Nadarevića sjeća se oca na obljetnicu smrti

Emotivna oda: Kći Mustafe Nadarevića sjeća se oca na obljetnicu smrti

Tri godine su prošle od kada je preminuo poznati glumac Mustafa Nadarević, nakon dugotrajne borbe s teškom bolešću. Njegova kći Nana na godišnjicu je podijelila uspomenu na svog dragog oca na Instagramu, objavljujući staru fotografiju i pridružujući joj emotikon crvenog srca. Osim Nane, glumac je iza sebe ostavio stariju kćerku Nađu i sina Ašu.

“Budući da je moja najstarija kći Nađa moju mamu, a svoju baku, zvala nana, moja je druga kći dobila to ime. A pomalo neobično ime Aša dao sam sinu po jednom svom prijatelju iz Bosanskog Novog, veoma plemenitom dječaku. Kada sam nekako došao do njegova telefona i javio mu da sam sinu dao njegovo ime, nasmijao se i veselo mi uzvratio da me pozdravlja Plamenko, da je to njegovo pravo ime, a Aša je nadimak”, rekao je pokojni Nadarević. 

Na objavu su odreagirali mnogi Mustafini obožavatelji. “Glumčina. Cijeli život me zabavljao, nasmijavao. Nisam ga upoznao ali kao da jesam. Bio je moj prijatelj koji me prerano ostavio”, “Bog mu je dao da napuni dušu Bosnom i Hercegovinom u seriji Lud, zbunjen, normalan. Najbolji kojeg smo imali. Hvala mu za sve”, “Koji čovjek, koji glumac, koja legenda, koji filmovi i serije. Hvala mu na svemu i nikad neće bit zaboravljen! Počivao u miru Božjem”, “Velik zauvijek”, “Legenda, neponovljiv”, samo su neki od brojnih komentara koje je glumac dirnuo i ostavio neizbrisivi trag u svojoj legendarnoj karijeri. 

Karijera poznatog glumca

Rođen 1943. u Banjoj Luci, Mustafa Nadarević je živio i gradio značajnu karijeru u različitim dijelovima bivše države, s najvećim dijelom života posvećenog Zagrebu. Svoj profesionalni put započeo je u Zagrebačkom kazalištu mladih, pridruživši se Drami Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu 1969. godine. U kazalištu je ostvario zapažene uloge, igrajući likove poput Bogdane u “Hvarkinji”, Miletića u “Ostavci”, Pometa u “Dundi Maroju”, Leonea u “Gospodi Glembajevima” te mnoge druge.

ODLAZAK VELIKANA Preminuo je Mustafa Nadarević

Osamdesetih godina započinje i svoju filmsku karijeru. Nadarević je predavao na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu dva, a u sarajevskoj jedan semestar. Godine 2006., Ministarstvo Republike Hrvatske ga je proglasilo nacionalnim prvakom.

mšm

Foto: Instagram